söndag 16 december 2007

Adventssöndag

Donkeyman skäms. Klockan är halv fem på eftermiddagen och han har ännu inte klätt på sig. Han har just stigit upp, jekkat upp en första Söndagsöl och satt sig framför PC:n. Och Donkeyman har "Ågren". Ordentlig "Ågren". För bara en halvtimme sedan låg han i sin sköna koj, rullade runt och svettades. Utan att begripa var hela den härliga sköna Helgen tagit vägen.

I går eftermiddag, i går kväll, i natt och ända in på de tidiga morgontimmarna satt Donkeyman hemma hos jourhavande fästmö och drack Tuborg. Valet av öl är enkelt. Det är det billigaste drickbara ölet på butiken. Man kan spara ett par spänn genom att handla några andra märken men det ölet smakar allt för eländigt. Och vårt lokala bryggeri producerar två billighetsmärken som inte passar Donkeyman.

Mack producerar väldigt gott öl. Men det är allt för dyrt för inköp i större skala.

Alltså gynnar Donkeyman det internationella kapitalet i form av Tuborg. Samt deras Norska samarbetspartner som är Ringnes. Ett företag som varje politiskt medveten person egentligen borde bojkotta. Efter deras stängning av Nordlands Bryggeri i Bodø och Tau Bryggeri i Stavanger.

Men Donkeyman har inte råd att hålla moralens fana högt. Antingen dricker han Tuborg eller så får han dricka mindre. Donkeymans Svenska läsare bör nu sätta sig ned och inte läsa vidare förrän ni sitter stadigt i stolarna.

I går köpte Donkeyman ett flak Tuborg. Samt två paket Prince till damen. Det hela bellade 650 (sexhundrafemtio) Norska spänn. Vilket är likvärdigt med över 700 Svenska.

När klockan var 0630 i morse hade vi lyckats få slut på både öl och Prince. Men då hade vi jobbat hårt på saken i 15 timmar. Varvid Donkeyman raglade hem till sin container och gick till vila. Och nu är klockan snart 17. En Söndag som Donkeyman hade stora planer för har försvunnit ur medvetandet. Ännu värre är att han har sovit över dagens stora begivenhet. Mellan 12 och 15 var alla stamgäster inviterade till Jernbanen på julmat. Något som Åsnegubben hade sett fram emot under lång tid. Men glatt sov över. Trots att han har sådan lust på julbord men inte har råd.

Det här inlägget blev så surrigt att nu krävs en andra Söndagspils........

Som Donkeyman nu har jekkat upp. Samt tillagat två skinkmackor. Samtidigt som han har hittat ett förnuftigt spår för dagens artikel. Det är nämligen dags för konsumentupplysning och en liten varning. Det man i Norge säljer som "Juleskinke" är inte samma sak som man i Sverige säljer som "Julskinka". En Svensk som vill ha en klassisk "Julskinka" av Svensk typ i Norge måste gå på IKEA. I avsaknad av IKEA i närmiljön kan man också gå till en slakteributik och köpa en så kallad "Svenskeskinka". Som man kokar och griljerar själv. Då får man också rätt vara.

Om andan faller på skall Donkeyman publicera ett bra skinkrecept närmare jul....

Inga kommentarer: