lördag 13 april 2013

The Heat is ON !!!!

När Donkeyman promenerade från "Donkeyman Towers" till sitt kontor vid 7-blåset i Torsdags morse så var det vinter. Innan han gick kunde han se ut genom fönstren över Tromsø och konstatera att det var långt över midjedjup snö på taket rätt utanför. På gatan var det is och snö, halt som fasen och man måste hålla sig i väggarna för att inte gå på trynet.

När Donkeyman gick hem från kontoret hade dom där uppe slagit på värmen. "The Heat was ON". Solen sken, uteserveringen på Skarven var fullsmockad med människor. Vattnet flöt i strida floder ned för gatorna.

Och detta är vad som gör Tromsø extra speciellt. Vi har bara två årstider här. Det är vinter. Länge som f******n. Så slår det över på några dagar och blir sommar.

Våren är alltså över på några få dagar. Nu är vi inne på andra dagens väderomslag. Det tak som i förrgår hade midjedjup snö är nu nästan helt avtäckt. Gatorna har ren asfalt. Vattnet rinner i floder ut i avloppen. Donkeyman hade 15 grader plus på solsidan av lägenheten högst upp i "Donkeyman Towers".

Ge oss tre dagar till så är broddar, vinterskor, tjocka vantar och mössor bara ett obehagligt minne. Som kan stuvas under fram till nästa vinter. Medan gräsmattorna börjar grönska.

Sedan har vi också fått LJUS. Jag sade LJUS. Det är fullt dagsljus redan vid 4-blecket på morgonen och är ljust till sent på kvällen. Och det är bara några få veckor kvar tills det är ljust dygnet runt. Det är då som Donkeyman börjar leva igen och kan ta sig ut ur idet.

Därför sitter Donkeyman hemma i sin lilla kvart och pimplar öl vid den här tiden på kvällen. Men bara för att hålla minnet av den helvetes vintern brinnande så har han sett på första kvartsfinalen mellan Lule och Skellefte. Som slutade alldeles nyss.


1 kommentar:

Unknown sa...

Ja det är skönt när knoppar brista. Här i Gundlebo, Vänersborg väntar vi på våren som kanske startar i dag. Provade att köra ett spett i marken i går men kom bara ner centimetern i gräsmattan. Kallt på nätterna och soligt de flesta dagar har det varit den senaste tiden och elräkningarna har inte börjat minska i belopp ännu.
Väntar på tjällossning så jag kan börja gräva ett dräneringsdike för att torka upp gräsmattans nedre del.
Skall för övrigt avnjuta middag med släkten på Koppargrillen i Vänersborg med anledning av min 75-årsdag. Provade här att lägga in en fil från lokaltidningens ttela familjesida men det gick inte.