lördag 20 april 2013

Mer Sossologi

Går man tillbaka 20 år i tiden så hade alla nationer ett helt gäng med "Kremlologer" som försökte följa med i alla maktkampens svängningar borta i Moskva.

Donkeyman och andra "Sossologer" försöker hänga med i maktkampens svängar hos våra Sossar här på hemmaplan. Och i dag, bara några dagar efter "Omargate" har det dykt upp en ny och intressant vändning.

Det var ju så att Omar blev nominerad av Stockholms Arbeterkommun till partistyrelsen därför att Stockholmssossarna önskade bli av med Ylva Johansson. Som tog sig friheten att inte till 100% ha samma åsikter som den Stockholmska ledningen. Vilket skedde till stor förvåning hos resten av Sossarna som ansåg att Ylva var ett starkt kort. Med tanke på hennes långa och hedersamma "track record" som både partiföreträdare och minister.

Men - partiledningen och resten av landets partiorgan skall inte ha inflytande över det "lokala initiativet". Har du inte förtroende på hemmabana så har du inte heller förtroende hos partiet. Därför att i en så kallad Folkrörelse är den lokala förankringen viktig. Och lokalt så var det Stockholms stads ledning med fru Veronica Palm med följe i spetsen som ville bli av med Ylva. Och som då förde fram Omar som ersättare. En ersättare som inte ens feministiska argument skulle kunna knäcka. Omar är nämligen muslim och invandrare så han kvoteras till och mer före kvinnor.

Så visade det sig att Omar inte var PK. Drevet gick och skandalen blev total. Omar fick sparken och fru Veronica Palm var den som tvingades överräcka silkessnöret.

I dag har fru Palm och resten av ledningen i Stockholms Sosseri fått ännu en smäll rätt på trynet. Det har nämligen publicerats en artikel på DN Debatt undertecknad av partiledare Stefan Löfven och Ylva Johansson gemensamt. Något som klart och tydligt visar vad partiledningen anser om Stockholmssosseriets intriger. Man markerar klart och tydligt att Ylva har ledningens förtroende. Till skillnad från Omar.

En erfaren Sossolog som Donkeyman drar genast slutsatsen att Veronica Palm och hennes närmaste anhang är på god väg ut i Partiets kylskåp. Medan Ylva kommer att rehabiliteras vid första tänkbara korsväg.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: