måndag 8 april 2013

Komplimanger

Donkeyman upplever märkliga tider. Moderna tider som han inte helt förstår.

I går läste man i dagspressen att hela den församlade PK-världen var upprörda över Obama.

Inte av de vanliga skälen, dvs att han strör bomber omkring sig, invaderar länder och sänder dödspatruller hit och dit. Spärrar in folk i Guantanamo. Plus en massa andra kritikvärdiga ting.

Nej då. Det gällde något helt annat. I Californien finns en kvinnlig statsadokat vid namn Karmala Harris. Och Presidenten satte inte bara pris på hennes duktighet. Han tog sig friheten att säga att han tyckte det var den snyggaste Statsadvokaten "over there".

Och då tog det hus i h*****e. Feministerna fullständigt exploderade av irritation. Detta var kvinnofientligt. Det var härskarteknik. Det var .......... You name it. Men det var framför allt inte PK.

Resultatet var att Obama fick ringa till damen och be om ursäkt.

Ja, ni har läst rätt. Presidenten tvingades be om ursäkt för att han gav en komplimang till en snygg kvinna.

Ursäkta, men Donkeyman förstår inte problemet. Är det numera förbjudet att ge komplimanger till en kvinna.

Donkeyman är uppenbarligen inte någon modern människa. Han håller alltid upp dörren åt kvinnor. Han låter alltid kvinnor gå före genom dörrar. Han drar ut stolen åt en kvinna på krogen. Trots att Donkeyman har ett "träben" så reser han sig alltid på bussen eller spårvagnen och överlämnar platsen åt kvinnor.

Och Donkeyman kostar på sig att kasta kring sig komplimanger då och då.

Betyder detta att Donkeyman är en dålig människa. En människa som har "skumma avsikter". Kanske till och med en kvinnohatare. I vart fall inte någon som ser positivt på kvinnors likaställning. Svaret tycks vara: Ja.

Åtmindstone i den del av mänskligheten som är PK.

Ur led är tiden.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Thure
Jag ser att du är aktiv på din blogg.
Jag skickade just ett mail till dig.

Hälsningar
Lars ex Swan

Unknown sa...

Jag har nu läst ditt inlägg och jag har samma funderingar som du när det gäller den moderna kvinnan. Hon vill/skall vara parant och skall av naturen vara lockande för mannen för att fortplantningen skall fungera. Å andra sidan vill hon vara själv-ständig och oberoende. Naturligtvis är det skillnad på kvinnor och kvinnor. De som är högutbildade och dessutom har ett fördelaktigt framträdande har ju fördelar i arbetslivet och det retar väl troligen de feminister som inte har de kvalitéerna.
Kvinnan har en svår sits - vara familjens centralpunkt för barnen, vara kvinnlig, duktig på jobbet, vara oberoende, vara till lags för mannen mm. Slutsatsen blir att kvinnorna är komplicerade varelser.