fredag 17 oktober 2008

Shoppingcentret

När Donkeyman går från "Älvsnabben" på eftermiddagarna slinker han in i "Nordstan". Som kan jämföras med "Jekta" + "Nerstranda" + "Veita" + "Pyramiden" och sedan allt sammans taget i kubik eller så.

Inne på "Nordstan" slinker han in på Murveln för en första eftermiddagspilsner. Och i går intog han dessutom en Hamburgare därstädes. Vilket visade sig vara en riktigt höjdare. För en gångs skull fick man en ordentligt saftig Hamburgare med de rätta tillbehören. Pommes Frites som var skuren från riktig potatis på ett ordentligt sätt. Sallad som inte bara var lite grönska dränkt i äcklig dressing. Ungefär som om det varit en riktig "Grill Man" som tillverkat den inne på ett lokalt "Burger Stand" någonstans "over there".

Nordstan byggdes för ungefär 25 år sedan och ersatte en nergången slum som man helt enkelt rev. Men Donkeyman har minnen från "den riktiga" gamla Nordstan. Där bodde han som ung några gånger på "Hotel Nord". Vilket var ett lopphotell av värsta sorten. Men billigt. Påfallande många gäster tog nog rum på timme i stället för helnatt. Och Donkeyman minns en gång när han försökte sova men väcktes oupphörligen av två drängfulla Norrmän i rummet bredvid.

Herrarna hade en så kallad glädjeflicka på besök. Och konversationen gick högljutt. Med rop som "Ge meg brennevinet" och liknande hölls Donkeyman vaken. Och när det var dags att resa vidare hängde en Norsk gentleman ut genom fönstret och mådde illa. Efter vad Donkeyman minns höll resten av ursprungsbebyggelsen ungefär samma standard.

Så dagens Nordstad är onekligen ett framsteg.

Inga kommentarer: