lördag 25 oktober 2008

Den Italitenska Resataurangen

Gårdagen avslutade skolan här i Göteborg. Nu är Donkeyman "Refreshad" vid Chalmers Tekniska Högskola härstädes och kan fortsätta jobba med det som han redan har jobbat 40 år med. Till myndigheternas stora belåtenhet.

Detta firades med en längre sittning tillsammans med goda vänner på "Sjuan". Varvid fyllhungern slog till. Donkeyman och jourhavande lyxade sig och gick på restaurang.

Varvid Donkeyman upplevde något som man alltför sällan upplever. En Italiensk restaurang som faktiskt har Italienare anställda. Annars brukar pizza - pastasegmentet vara erövrat av Nordafrikaner. Och man betjänas av yngre herrar vid namn Hassan, Ahmed och Muhammed.

Men på denna stora restaurang centralt i Götet betjänades man av en blandning av Italienare och Svenskar. Äldre medelålders herrar vid namn Emilo, Roberto och liknande och som talade Svenska med uppenbar Italiensk brytning. Personer som dessutom kunde sitt yrke och som kunde förklara detaljerna i matsedeln och rekommendera viner utifrån en yrkeskunskap.

Mer sådant ......

Är det konstigt att Donkeyman gillar Göteborg.

1 kommentar:

Flunkbuster sa...

Jag håller med Donkeymannen om att Göteborg är en trevlig stad!
Jag gjorde själv en höst i Göteborg för att skaffa en del nyttiga certifikat och behörigheter, visserligen för drygt 10 år sedan, men det verkar vara samma gamla goa göteborg fortfarande.
Det enda jag kunde anmärka på när jag bodde där var att det aldrig regnar uppifrån och ner i den staden, utan alltid vertikalt!