onsdag 29 oktober 2008

Ölstugan

Efter Göteborg har Donkeyman rest med sovvagn från Göteborg till Umeå. Eftersom utcheckning var redan klockan 11 på campingplatsen tillbringades Söndagen på Murveln fram till tågdags. Murveln kan alltså åter rekommenderas. Väldigt bra mat som inte kostar skjortan. Samt skapliga priser på ölet.

Jag måste samtidigt äckla de Norska läsarna. Mitt inne i centrala Göteborg är alltså ett shoppingcenter som är öppet klockan 11-18 hela söndagen. Alltså köptes kläder, presenter och lite annat smått och gott under söndagen då Donkeyman och jourhavande gjorde små utflykter från Murveln. För övrigt håller Murveln öppet till klockan 0300 var natt 365 dagar i året. Till skillnad mot i Norge missunnar man alltså inte ensamma att gå ut och träffa andra på till exempel julnatten.

Sedan var det snabb marsch ned till Nattåget och färd upp till Umeå. Måndagen tillbringades med arbete och måndag kväll tillbringades på en annan trevlig pub. Lottas. Mitt i centrala staden. Ett sjapp som dessutom hade en särdeles lång öllista. Med öl från alla möjliga håll. Samt god mat. Dock till lite högre priser än i Göteborg. En form av glesbygdstillägg alltså.

1 kommentar:

Anonym sa...

Murveln!?!?! Värsta sketstället i Göteborg.
Mörka män som spelar Roulette och Black Jack, horor och alkoholiserade gubbar.