torsdag 16 oktober 2008

Ölsjappet

I skolan var det sjukvård och samt elteknik. Därefter reste Donkeyman till centrum och genomförde en liten pubrond tillsammans med jourhavande och en gammal kompis. Det hela började i Nordstan på "Murveln" samt fortsatte via flera sjapp för att avslutas i väntan på spårvagnen vid Kungsportsplatsen.

Trodde Donkeyman.

Men så kände han plötsligt igen sig. F****n låg det inte ett gammalt ölsjapp inne på den där gatan? Men det kan väl inte vara kvar. Och huset hitom är ju nytt. Ett hotell.

Det är inte någon idé att gå bort och kika.

Men å andra sidan - det kanske finns kvar.

Det är ju bara 50 meter att gå.

Men det är 50 meter tillbaka också.

Ingen idé.

Det finns inga gamla ölsjapp kvar ändå. Moderna människor går på pub eller bar.

Nja ändå. Jag går och tittar.

Och f***n ta mig. Ölsjappet "Sjuan" låg där. Och såg ut som det alltid har gjort. Klinkergolv från invigningen år 1900. Grova träbord och bänkar. Minnena flöt upp till ytan. Tänk vad många pilsner man har druckit där. Så därmed har Donkeyman funnit åtmindstone ett av de gamla ställena som är oförändrat.

Och det blev så många öl att Donkeyman och jourhavande brände 200 spänn på taxi tillbaka till stugan. Samt fick en tung morgon....

För övrigt måste Donkeyman göra ett tillägg till gårdagens biljettfilosoferande. Det går också att köpa spårvagnsbiljett över SMS. Så dras pengen på telefonräkningen eller kontantkortet. Helt suveränt.

1 kommentar:

Anonym sa...

/:an!
Jajamensan...inte är det ofta man numera besöker Göteborg, efter emigrationen därifrån till Skåneland för cirkus 25 år sedan... men om tillfälle gives är ju 7:an ett måste...
Och därstädes intages en fiftyfiftyblandning av Pripps Blå och Carneige porter...en s.k. "Göteborgare"!
Det närmsta man kan komma en "Black&Tan" på den här sidan gamla Queen´s Hotel i Grangemouth!
mvh
chief karlsson