söndag 12 oktober 2008

Flyg, båt och buss

Lördagen tillbringades med en resa söderut. Natten mellan fredag och lördag körde Donkeyman droska i byen och parkerade vid femblåset. Så var det packning innan det blev drosktur tillsammans med jourhavande till Flygplatsen.

En plats där Donkeyman upplevde något positivt. Donkeyman har ju protes och därför går det inte att passera Security utan att det piper och tjuter. Varvid följande konversation normalt sett äger rum:

- Du måste tömma fickorna och gå igenom kontrollen igen.
- Det hjälper inte du måste söka mig.
- Du måste tömma fickorna och gå igenom kontrollen igen.
- De hjälper inte. Jag kan inte få väck metallen. Du måste söka mig.
- Du måste tömma fickorna och gå igenom kontrollen igen.

Och så vidare... med en dåres envishet. Och Donkeyman ser i sina mardrömmar för sig att han slår ned någon gorillaliknande typ i Securityn och gör sig olycklig.

Men denna gång var det en ung och trevlig figur som omedelbart snappade problematiken. Sökte igenom Donkeyman och släppte honom vidare i loppet av sekunder.....

Så var det flyg till Oslo. Fullspikat flygbuss till bussterminalen. Och ett par timmar med halvlitrar på Cafe Fiasco. Innan Göteborgsbussen tog honom till Sveriges baksida.

Och nu är Donkeyman väl etablerad i en campinghytta på Kärralund. 10 minuter med spårvagn från centrala staden. Och med standard som en liten villa. Här har Donkeyman och jourhavande sovit ut, lagat lunch, druckit öl och haft det bra. Nu blir det utgång till puben där vi skall träffa några av Donkeymans gamla dåliga sjövänner. Och i morn börjar allvaret. Då skall Donkeyman bilda sig i 14 dagar på Chalmers Tekniska Högskola. Mer info kommer i morn......

Inga kommentarer: