söndag 12 juli 2015

Mycket vatten

Mycket vatten har flutit under broarna sedan "Donkeyman" skrev något på Nordens Paris. På två år hinner det nämligen passera mycket vatten. Men- efter moget övervägande är det dags att fatta pennan igen, eller som en modern människa skulle säga- fatta kärlek till tangentbordet, och börja publicera inlägg igen.

Till att börja med vill Donkeyman tacka alla som har kommit med mailar och undrar vad som har hänt. Många har uttryckt oro och undrat om han har "tagit ned skylten". Flera skriver att man saknar Blogggen och uppmanar till en nystart.

Tack. Tusen tack, för de vänliga ord som har kommit. Tyvärr har jag låtit alla vänta. Orsaken till uppehållet beror helt och hållet på personliga skäl. Jag har inte mått bra. I vart fall har jag saknat överskott. Det är inte den fysiska hälsan som har felat. Däremot har själen inte haft det bra. Ensamhet- Dåligt med kronager och mycket arbete blir tillsammans en dålig cocktail. Som inte ens "Broder Pilsner" klarar av att läka.

Nu har tiden gått. Donkeyman är stark igen och funderar på vad han skall göra när han blir stor.

Det finns i vart fall mycket att kommentera. Det har skett mycket under dessa två år. Händelser i stort och smått som kräver kommentarer. Som kommer i sinom tid.

I avdelningen Krig och Elände har världen berikats med nya nya konflikter.

Ryssland har återtagit Krim och befinner sig i djup konflikt med Ukraina. Och hela Mellanöstern har blivit en enda kokande kittel fylld med konflikter. Där inte fanen klarar av att bena ut vem som är kompis med vem och vem som vill slå ihjäl vem. Och i så fall varför.

I Syrien och Irak skördar muslimska fundamentalister frukterna av USA och NATO:s krig. Israeler och Palestinier är mer oense än någonsin. Dags att bomba Gaza en gång till kanske. Den etniska förändringen av Västbanken fortskrider kontinuerligt. Tvåstatslösningen har blivit historia och omvärlden vet inte vad man skall anse. Libyen, Egypten, Jemen ...... you name it, överallt bubblar konflikterna upp till ytan.

Inom EU avlöser de ekonomiska kriserna varandra. Skall Grekland lämna Euron eller ej. Många EU-kritiker runt om hoppas nu att "Den store Satan" i form av EU skall gå under". EU-motståndarna vädrar vårluft igen.

På hemmaplan har vi översvämmats av tiggare från de Östra delarna av samma EU. Samtidigt som vi översvämmas av flyktingar från alla möjliga konflikthärdar. Men det har blivit helt förbjudet att diskutera hur man skall hantera detta. Enligt våra makthavare är det inte ett problem och den som kallar det ett problem är en dålig människa som sympatiserar med sådana som man helst inte bör nämna.

Så har vi haft val och väljarna visste inte sitt eget bästa. Man röstade fel med resultat att katten  släpade in ett onämnbart parti i Riksdagen. Något som ledde till att Alliansen gav upp all oppositionspolitik och genomförde "Decembersveket" tillsammans med Sosseriet. Man kan ju inte låta Riksdagens majoritet bestämma när man vetr att denna majoritet har fel. Alltså ändrar man lite på reglerna. Sådan är demokratin. Med resultat att vi nu har en helt obegriplig politisk situation. Och de onämnbara blir ännu fler vid nästa korsväg.

Självfallet måste en politikälskare som Donkeyman kasta sig in på banan och skriva av sig igen.

Men dess värre har han väl förlorat merparten av sin trogna läsekrets som väl helt enkelt har tröttnat att vänta. Alla vet ju att Donkeyman är Sveriges mest lovande författare. Som lovar och lovar och lovar att lämna manus, men så kommer det något emellan.

Fortsättning följer ........................ Häng med och se vad som kommer härnäst.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Hej broder!
Roligt att du är på banan igen.
Vi hörs.
Arne

Anonym sa...

Hej! Äntligen är du tillbaka, vi har saknat dig.
Husumläsarna!

tommy sa...

Äntligen! ;-)

Anonym sa...

Underbart att du ä igång igen