lördag 28 november 2009

En helg på hösten

De senaste veckorna har vädret visat sig från sin allra tristaste sida här i Västernorrland. Fem plusgrader och mer eller mindre oavbrutet regn. Tidvis har regntjockan legat så tung att måsarna har kunnat promenera på den. Och därmed sluppit att flyga.

Skogsindustrin har stora problem med råvara därför att skogsbilvägarna inte går att köra på längre. Det är bara bottenlös lera. Sågverk har redan fått slå igen och ännu fler håller på att göra slut på det sista av råvaran.

Och Donkeyman sitter på sin isbrytande bogserbåt och väntar på höststormar och vinter. Men ingendera verkar inträffa. Knappt en vindpust kan märkas. I går var han inne i stan och handlade. Han fyllde sin "kärringvagn" med god mat och gott dricka. Samt lite annat smått och gott. Ja, kära läsare ni läste rätt. Donkeyman har numera en chic röd shoppingvagn som han drar efter sig när han handlar. För att bespara den gamla kroppen från att bära tunga varupåsar.

Byturen avslutades med besök på Centrumbaren och så på O'Learys innan bussen gick tillbaka till världens ände där han väntar på höststormar och isläggning.

Och nu sitter han och väntar på att klockan skall bli så mycket att det är dags att åka in till stan igen. För nu är det hockeymatch. MoDo mot Rögle. Och det blir ett historiskt evenemang. Det har ju gått uselt för MoDo hela hösten. En från början tunn trupp har blivit ännu tunnare genom en ofattbart lång skadelista. Och så kom den gamle Canadensiske hjälten Dan Hinote tillbaka för någon vecka sedan. Spelade två matcher och visade att han är dj****t bra. Tror ni inte att han också åkte på en flerveckorsskada i torsdags .....

Men nu gör "the old boys" comeback. I kväll kommer tre levande legender in i laget. Peter Forsberg, Niklas Sundström och Marcus Näslund gör alla tre comeback. "Foppa", "Susse" och "Mackan" är inte vilka som helst kan jag berätta för mina Norska läsare. Tillsammans har de här tre herrarna 2572 NHL-matcher. De har vunnit Stanley Cup, de har vunnit VM, de har vunnit OS-guld. Det finns inte något de inte har vunnit.

Så nu vore det väl själva f*****n om inte laget blev bättre.

Och Arenan är utsåld. Och supporterklubben "Lumberjacks" har uppladdning på "Harrys" hela eftermiddagen. Med 500 plåtar bokade. Sjappet är fullspikat.

Och Donkeyman skall övervara evenemanget. På Sektion 204, Rad 7, Plats 2. Några få meter från närmaste Sportsbaren.

Och med tanke på TIL:s ekonomiska problem. Även MoDo har fått ekonomiska problem. Men vad händer. Sju spelare kommer med en mångmiljongåva. Två proffs i Canada köper upp matchbiljetter och restaurangplatser för resten av säsongen att dela ut bland sjuka barn. Sponsorerna förstärker sina åtaganden. Nya sponsorer skyndar till. "Foppa" och "Mackan" meddelar att de inte skall ha betalt för att spela. (De har bägge varit erbjudna 25 millar för att lira i NHL i vinter).

Det är detta som är "The Heart of Hockey".

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: