lördag 24 maj 2008

Strejkvarsel

Donkeyman kritiserar i sin förra artikel att den röd-gröna regeringen svälter ut dem som har det sämst i samhället. Och att de kontinuerligt inför försämringar för just den gruppen. Som när man i jordbruksuppgörelsen överför pengar från de fattigaste till bönderna.

Det nyligen avvärjda strejkvarslet mot NAV var bara ytterligare ett utslag av samma tankesätt. Fackföreningsrörelsen är ju i praktiken en gren av det röd-gröna projektet. Och när man skall välja ut någon liten grupp av alla statsanställda som man skall varsla strejk för så väljer man ut folket på NAV.

Vilket i praktiken skulle innebära att alla som går på trygd inte fick sin lilla symboliska utbetalning var annan vecka. Om det blivit strejk skulle alltså en majoritet av dessa inte fått pengar till månadsskiftet. Och därmed varit ur stånd att betala sin hyra. Eller något annat heller för den delen - mat till exempel. Det är nämligen många i denna grupp som inte har några besparingar över huvud taget.

Det är ganska talande för de prioriteringar som hela den röd-gröna rörelsen gör. Man väljer i aktiv praktisk politik att gång på gång drabba dem som har det sämst. Medan man i sin retorik beskyller sina politiska motståndare för att vilja bygga ned (rasera) välfärdsstaten.

Stenkastning i glashus kallar Donkeyman detta. Och tycker att det är ynkligt av en fackförening att rikta ett strejkvarsel direkt mot de allra fattigaste. När man har hur många andra yrkesgrupper som helst att välja mellan. En eventuell strejk skulle ju dessutom ha inneburit en reell besparing för arbetsgivaren.

För säkerhets skull lägger Donkeyman till att detta inte är något inlägg mot fackets krav. Det är valet av grupper som man varslar strejk för som upprör honom. Här hade man många andra alternativ men väljer just detta.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Donkeyman!

Om socialAristokraterna och fackförbundets ledning beter sig som tvättäkta borgare, vad kan man dra för slutsatser av detta?