lördag 3 maj 2008

3. Maj

Nu har sommaren kommit. Den började egentligen dagen före Valborg. Men så har det tagit några dagar för den skarpa solen att smälta väck de mest irriterande snödrivorna. Men i dag sitter det lättklädda damer på alla byens uteserveringar och njuter av solen medan de visar upp sina attribut.

Donkeyman och jourhavande har suttit på takterrassen och lapat sol under intagande av ortens pilsnerdricka. Hela byen har drabbats av kollektiv glädje.

Valborg är över. Donkeyman och jourhavande sov bort 1. Maj efter ett hårt firande uppe i Donkeymans container på taket av Tromsø. Men vi kunde höra hornmusiken och demonstrationståget passera.

Egentligen var det en märklig demonstration. Här i landet har vi en så kallad röd/grön regering. Vilken består av SV (motsvarande Svenska V), AP (motsvarande Svenska S för 25 år sedan) och SP (som tidigare var lika med Svenska C men som numera utvecklats till något så märkligt som ett konservativt parti på vänsterkanten). Men byens 1:a majtåg innehöll i stort sett bara paroller som var riktade MOT regeringen. Det vill säga den församlade arbetarrörelsen demonstrerar alltså MOT sin egen regering. Och alla sossetopparna höll sig borta .......

Vilket måste betraktas som minst sagt anmärkningsvärt.

Och nu förbereder vi oss på dagens fotbollskamp. Tromsø - Brann. Klockan 1900 på Alfheim stadion. TIL slog ju Rosenborg borta förra helgen så förväntningarna är minst sagt "sky high". Donkeyman och jourhavande är just nu mitt uppe i "kampførberedelserna". Efter hemmasegern skall vi fira och så spisa resterna av Valborgsmiddagen. Tillsammans med överblivet vitvin.

Kära läsare - studera den raden igen. Donkeyman har alltså fortfarande den 3:e maj överblivet vitvin kvar från Valborg. Är det ett tecken på ålderdom - eller vad ???

Inga kommentarer: