måndag 28 januari 2013

Palmemordet, för tusende gång

Nu har Palmemordet åter kommit upp till debatt. Det vill säga - nya experter har uttalat sig och nya böcker har publicerats. Man kan fylla bokhyllor med böcker om just Palmemordet - om man gidder. Och nya teorier har kommit fram i dagens ljus.

Problemet är att tack vare odugligt polisarbete så har man förstört utredningen från första början. När man började "göra rätt" så hade det redan gått så lång tid att det inte längre varit möjligt att komma fram till ett entydigt resultat.

Dess värre kommer detta att bli ungefär som "Jack the Ripper". Olöst och en gåta som diskuteras om 100 år. Förmodligen lika intensivt som i dag. Och den som samlar på litteratur om Palmemordet har fått köpa nya bokhyllor ett par gånger till.

Min personliga uppfattning är denna:

- Det var inte Christer Petterson. Jag har många skäl till att tro detta. Men det finns två tungt vägande motbevis. För det första så var det en person som stod i Tunnelgatan och som väl kände CP sedan tidigare. Men han kände inte igen CP när denne skulle ha passerat bara några meter från vittnet.

Det andra skälet är att den första polispiketen var på plats tre minuter efter skottet och man satte omedelbart att förfölja mördaren. Men ett 40-årigt knark- och alkisvrak klarar av att hålla undan för dessa in Tunnelgatan, upp för trapphelvetet till Malmskillnadsgatan, vidare över till David Bagare och ut i vimlet vid Stureplan. Vem som helst kan göra ett studiebesök och se att detta inte är realistiskt på något som helst sätt.

- Jag tror inte heller på någon stor sammansvärjning av Poliser, Militärer eller andra. Helt enkelt därför att då skulle någon ha läckt för länge sedan. En hemlighet som delas av 15-20 personer i så många år. Glöm det  ......

- Det jag däremot tror på är att mördaren var en enstaka person. På Palmes tid var det många som såg honom som landsförrädare. Jag tror att det är i de kretsarna man skall söka. Vidare tror jag att någon ensam typ av samma modell som "Lasermannen" eller den senaste Malmöskytten har genomfört det hela. Tyst och stilla. En person som inte har utmärkt sig i något sammanhang och som efteråt inte heller har hamnat i några "records". Sedan han kommit undan finns det inte en chans att hitta honom eftersom han inte finns i några otrevliga register.

Samma person (om denne lever ännu) sitter än i dag och är nöjd med att ha befriat nationen från en av de värsta landsförrädarna i modern tid. Och han åker inte fast med mindre han själv anmäler sig och medför "objective evidence" på saken.

 Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller delvis med dig i dina teorier. Öppnar dock upp för att det kan vara utlänningar inblandade..