måndag 21 januari 2013

Den mörkertid är över

Donkeyman har tillbringat en och en halv månad i ide. Förra artikeln skrevs när det var dags för lucia. Sedan var det intensiv jobbning tills det var dags för midvinterblot.

Enligt god gammal tradition "Drack Donkeyman Jol" med början Fredag den 21. December och ett par dagar framöver. Därefter låg han stilla och lät tiden rinna iväg. Som bekant firar inte Donkeyman den kristna Julhelgen. Däremot läste Donkeyman från det han kallar för sitt "Juleevangelium". Nämligen det kapitel i Frans G. Bengtsons roman "Röde Orm" där "Orm dricker Jul hos Kungen i Danmark." Ett synnerligen mustigt stycke litteratur.

Detta år hade han dessutom en helvetes tandvärk, det var en av hörntänderna som bestämt sig för att "ta kväll". Och med en värkande tand hängandes på trekvart höll sig Donkeyman inne ända tills det blev vardag igen.

Men när vardagen kom gjorde det inte ont längre så det planerade tandläkarbesöket skjöts upp.

Dumt nog.

Därför att Nyårshelgen hann inte börja förrän tandvärken började igen. Vilket krävde action. En spetstång kokades i vatten som decinfektion. Därefter började han bryta och bända på tanddjäveln, som lossnade ganska snart.

Och värken gick över. På 30 sekunder. Sedan dess har det bara varit "paradis". Och Donkeyman blåste tandläkaren på ett par tusenlappar.

Direkt efter Nyårshelgen blev det avfärd till Danmark där Donkeyman nu har varit i tre veckor på ett arbetsuppdrag. Det rör sig om en dockning som äger rum i Hirtshals och som nu börjar närma sig slutet. Sedan blir det hemresa till nya projekt som väntar på hemmaplan.

Men tre veckor i Danmark är inte fel. Tänk att få äta god och billig mat, dricka billigt brännvin och sänka ett par pilsner på sjapp som tillåter rökning. Nostalgin flödar och man närmar sig paradiset. Men då börjar vi snacka politik och det skall vi inte ha något av i denna årets första artikel.

Och i dag är det "Soldag" i Tromsø. Vilket gør att livet bokstavligt talat är betydligt ljusare vid hemkomsten. Årets helvetesperiod, dvs 15 Oktober till 15 Januari är äntligen över. Nu går allt mot ljusare tider igen.


6 kommentarer:

Olle Gustafsson sa...

Välkommen tillbaka! Jag kan bara hålla med, det ÄR trevligt i Danmark!
Jag ser fram mot många trevliga kåserier, gärna med sjöfartsanknytning.
Olle

Benny Pettersson sa...

Mycket få saker som är lika gemytliga saker som en klassisk dansk pub!

Det skall vara en pub för vanligt folk
Fönsterna skall gå att se ut igenom men inte in
Servitrisen får gärna ha kort kjol
Lågmäld musik
Gammeldansk ur småa glas
osv osv

Benny Pettersson sa...

Förr dockade vi i Fredericia vilken var toppen. Bara ett hagelhåll från porten till Kahytten. Dit hördes också walkie talkien...

Numera dockar vi i Munkebo vilket inte är illa heller.

Anonym sa...

du får gärna göra ett återbesök här på sjappet i Husum också. vi saknar dig..

Donkeyman sa...

Tack för den invitationen. Jag skall gärna göra en visit på stamsjappet så snart tiden tillåter.

Donkeyman sa...

Tack för den invitationen. Jag skall gärna göra en visit på stamsjappet så snart tiden tillåter.