lördag 20 oktober 2012

Time Out

Donkeyman har haft ett tre månaders uppehåll från att skriva Blogg. Ett uppehåll som har oroat flera av hans trogna läsare. Här och nu vill Donkeyman tacka för alla e-mail som har kommit med förfrågningar om huruvida han har "smällt av" eller lagt ned Bloggen. Eller bara gått under jorden.

Härmed kan allt dementeras. Donkeyman lever i all välmåga. Donkeyman är aktiv. Donkeyman tänker skriva Blogg igen.

MEN - det har varit några väldigt slitsamma månader. Som delvis (men långt ifrån helt) har med jobb att göra. I våras bestämde sig Donkeyman för att "cutta ut" jobbet på isbrytning uppe i Bottenviken för att i stället jobba heltid som "Fleet Manager" på ett lokalt Tromsørederi.

Och här fanns det uppgifter att "Ta tag i". Det var mycket som hade legat för fäfot och som måste ordnas upp i. Samtidigt köptes det nya båtar medan gamla behövde "kärleksfull omvårdnad". Allt krävde sin tid. Medan Donkeyman själv måste fundera ut vad han skulle göra "när han blev vuxen".

Och få någon sorts ordning på sitt eget liv. När mångåriga hustrun hade avlidit och nya samboerskan också gick samma väg var det sannerligen inte trivsamt att gå hemma och kika på fyra väggar. Enda alternativet är "The Local". Som har räddat Donkeyman från att helt förlora förståndet. Det vill säga något som är så nära en riktig klassisk Engelsk Pub som det går an att komma. Där gästerna och "betjeningen" känner varandra och bryr sig om varandra. Utan den sociala ventilen hade nog tillvaron varit besvärlig.

Det vill säga. Livet har varit - Jobb, jobb, jobb och åter jobb. Samt in på sjappet för en halvliter och lite social gemenskap. Nu vet Donkeyman vad det betyder att vara ensam.

MEN - några månaders betänketid har givit "nytt krut" hos gubben. Nu kör vi vidare. Och redan i morgon kommer det en artikel om ett jubileum. Fast inte något trevligt jubileum. Det kommer att handla om 50-årsjubileet av en av de mest obegripliga händelserna i Norsk historia. Men det är en annan sak. Fundera bara. Så får ni läsa i morn.

OCH - inom ganska kort tid kommer det att "sjösättas" ett nytt och intressant projekt som kommer att glädja Donkeymans trogna läsare.

SOM - vännen och "Sjönalisten" Torbjörn Dalnäs påpekade en gång för 30 år sedan...... Donkeyman är Sveriges mest lovande författare. Han lovar och lovar och lovar att publicera. Men fy för f****n vilken tid det tar innan det kommer manus.

MINA VÄNNER - TACK FÖR ATT NI HAR HAFT TÅLAMOD MEDAN JAG HAR FUNNIT MIG SJÄLV.

NU KÖR VI ........

Och just nu sitter Donkeyman uppe i "Donkeyman Towers" på Tromsøs tak och lyssnar på en nyinhandlad platta med pianisten Van Cliburn som spelar Rachmaninoffs Pianokonserter. Strax skall han förhala ut i "godstolen" för att plocka fram en rejäl och exklulsiv "Havanna Skogsbrand" från Humidoren, tända på den och sitta och sippa på en alldeles för god och dyrbar "Virre".


7 kommentarer:

-Jill- sa...

Utrolig godt å se livstegn på bloggen din igjen! Har vært innom med jevne mellomrom og sett etter livstegn fra deg.

Du vet at du er hjertelig velkommen på besøk til oss? Gi oss et lite hint, så kan vi hente deg før vi kjører utover etter jobb, og kjøre deg hjem igjen på kvelden.

*klæm*

-Jill- sa...

Ja - jeg er også spent på hvilket prosjekt du skal begynne på. :-)

Benny Pettersson sa...

Trevligt att igen få ta del av Donkeymans skarpa penna!

Anonym sa...

Välkommen tillbaks! Du är saknad.

Johan sa...

Glädjer mig storligen över dessa nyheter!

Anonym sa...

Kul att se att du skriver igen, men trist att du inte förgyller stämningen på lokala haket i Husum längre..

tommy sa...

ÄNTLIGEN!!!! :-)