måndag 29 oktober 2012

Hösttankar

Nu har vi alla kommit till den årstid som Donkeyman tycker allra sämst om. Perioden från slutet av Oktober till Jul har egentligen bara ett enda ändamål. Den finns för att det skall bli 12 månader i kalendern. Annars är det en period som mest lämpar sig för att resa till varmare trakter, eller för att stänga dörren inifrån och gå i ide.

Tillsammans med några goda böcker, god mat och god dricka så kan man snabbt och elegant överleva de här två onödiga månaderna.

Dess värre kan inte Donkeyman göra något av detta. Han måste jobba så han har inte tid att resa bort, han har inte heller pengar nog till att gå i ide. Tvärtom måste han halka sig fram på blankisen varje morgon för att tjäna ihop till den dagliga pilsnern.

Ett litet spänningsmoment ligger i avslutningen av de Skandinaviska ligorna i Fotboll. Som idrottsnörd så måste han ju följa med i den utvecklingen. Till stor sorg blir Hammarby kvar ännu ett år i Superettan. Men alla "Bajare" är ju bra på att glädja sig åt det lilla så vi kan ju fira att laget i vart fall är bättre än förra säsongen. Samtidigt har det gått väldigt bra här i Tromsø.

TIL har tagit sig till Cupfinal och "Hela Byen" skall till Oslo sista helgen i November. Samtidigt har man varit inblandade i både Medalj- och Guldstriden men det blev nog slut på detta i går när man torskade borta mot Vålerenga.

De nya säsongerna har inte hunnit "sätta sig" riktigt ännu. Men därmed så kan man ha stora förhoppningar i stället. Detta är vad Donkeyman hoppas på:

"Tranmere Rovers" leder nu League One i England. Donkeyman har hållit på "Tranny" ända sedan han var i Birkenhead som helt ung i mitten av 1960-talet. Det är en klubb som är kemiskt fri från alla sorters trofeer men man hade en gyllene period på 1990-talet när laget var helt nära att gå upp i Premier League och tog sig till Wembley för att spela LigaCupFinal. Tänk om .......

"AFC Wimbledon"  ligger nära botten i League Two. Donkeyman har detta som sitt Engelska "Andralag" sedan han bott en längre period i just Wimbledon. Klubben hette då Wimbledon FC och var i Premier League. Dess värre "hijackades" klubben av giriga affärsmän och hamnade i Milton Keynes men sedan har Fansen tagit över och skapat en ny klubb som jobbat sig tillbaka till ligan. Men den här säsongen får nog Donkeyman vara nöjd om de hänger kvar.

"Partick Thistle"  är Donkeymans Skotska lag. En klubb som har spelat 90 säsonger i högsta serien i Skottland kan inte annat än betecknas som ett klassiskst lag. Även om de har varit på "dekis" några år. Donkeyman lärde känna klubben när han jobbade en period i Glasgowtrakten för si så där 40 år sedan.

"Hammarby Bandy" ligger ju Donkeyman varmt om hjärtat. För Donkeyman är Bandy kronan på all vintersport. Och Donkeyman har redan köpt två stycken Finalbiljetter till första Finalen i "Friends" Arena i Solna. Självfallet skall "Bajen" vara ett av Finallagen.

"GAIS Bandy"  ligger också Donkeyman nära. Helt enkelt därför att det är bra för Bandysporten att det etableras ett topplag inne i Göteborg. Inget ont om Kungälv, Vänersborg, Gripen eller Villa. Men det behövs ett bra lag inne i Götet också. Historien bakom GAIS-Bandy är nästan som en kopia av historien bakom hur "Bajen Bandy" kom tillbaka till toppen efter 20 års frånvaro.

"Bajen Fans Hockey"  har mottagit en del donationer från Donkeyman genom åren. Sedan "Hammarby Hockey" konkade så har fansen skapat BFH. Som vunnit Div V, Div IV, Div III och Div II men misslyckades i kvalet till div  I förra året.  I år har första halvan av den förberedande Grundserien spelats och BFH har en stabil ledning. Men det är ju bara ett preludium. Sedan kommer 21 matcher i Alltvåan innan det blir allvar i en Kvalserie. Om vi nu kommer så långt. Men då dj****r. I år är det dags för ett steg till uppåt.

"MoDo Hockey"  Så måste man ju ha ett Elitserielag att hålla på också. Det är gamla klassiska MoDo. Och Donkeyman tycker det är orättvist att först blir de Svenska Mästare. Sedan har Donkeyman fyra vintrar i Ö-vik då han har säsongkort. Men det blir fyra misslyckade säsonger. Nu är han tillbaka i Tromsö och plötsligt går laget bra igen.

Som ni ser kära läsare. Donkeyman har stora förväntningar inför vintersporterna. Och det kan ju faktiskt bli "Grand Slam". Fast det är väl att hoppas för mycket.

Inga kommentarer: