lördag 23 maj 2009

En pamp förnekar sig aldrig

Dagens tidningar avslöjar ännu en intressant "skandal" med LO-chefen och hennes jämlikar. Den här gången visar det sig att LO äger en hotellanläggning på den Italienska solkusten. Och givetvis sitter allas vår högsta Ayatollah Wanja i styrelsen för denna anläggning.

För sitt betungande styrelsearbete kan hon kvittera ut nästan 50.000 spänn om året. Så visar det sig att man har så mycket som ett styrelsemöte om året. Men det tar å andra sidan formen av en veckolång vistelse på sagda etablissemang. Givetvis utan kostnad. Och som en liten "fringis" tar politrukerna med sig sina familjer på medlemmarnas bekostnad.

Självfallet offrar inte nomenklaturan sin semester för något som detta så bortsett från den lilla förmånen att få en veckas betald Italiensemester (visserligen störd av ett styrelsemöte) med 50 lakan i fickpengar, så har man sin vanliga lön utbetalt. Och detta gäller inte bara Wanja utan en liten flock med pampar som utgör sagda styrelse.

Samtidigt har fackföreningsrörelsen inte råd att bemanna A-kassorna så att de arbetslösa kan få sin ersättning utbetald inom någorlunda rimlig tid.

Är det förvånansvärt att Donkeyman inte är med i facket längre. Han föredrar att festa upp sina egna pengar själv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: