torsdag 19 februari 2009

Partyt

Det skall vara stor födelsedagsfest i Rhodes.... , eh Zimbabwe. Landets ledare Kim Il .., nej fel igen, Robert Mugabe heter han, fyller 85 år. Och följande behöver konsumeras för att det skall bli ett juste partaj: 2000 pavor med fiiiiiiin och dyyyyyr Champagne, 500 flaskor sprit, 8000 hummer, 100 kg räkor, 3000 ankor, 4000 portioner kaviar (rysk får vi anta), 8000 lådor lyxchoklad. Dessutom skall stora mängder med får, kor och getter slaktas för att tjäna som tilltugg.

Donkeyman hoppas den egna omgivningen inspireras inför stundande 60-årsdag.

Donkeyman har tidigare skrivit en del om Robert Mugabe, Chief of Zimbabwe. Bland annat tar följande artikel sig av hans tidigare historia: Val i Rhodesia . Och den som vill lära mer om herr Mugabe bör köpa denna bok: "Dinner with Mugabe" .

Donkeyman har tidigare citerat ett gammalt talesätt: "Ränderna går aldrig ur". Och Donkeyman har tidigare påpekat att mr. Mugabe har en lång "track record" av odemokratiskt beteende. Något som i praktiken alla i Väst valde att blunda för när han tog makten för snart 30 år sedan. Men man får inte glömma att det är ett antal "movements" även i grannländerna som den gången drev intern maktkamp med ungefär samma medel.

Herr Mugabe var en av vänsterns favoriter i många, många år trots att all information om vem han var och vad han stod för fanns tillgänglig. Men man ville inte se det. Därför att Ian Smith redan var Rhodesias skurk, vilket gjorde varje motståndare till en hjälte. Skurkens fiende måste ju vara en hjälte. Och den samma lojaliteten har till exempel ANC i Sydafrika visat hela vägen under resans lopp. De har kontinuerligt backat upp Mugabe och hans hantlangare i Zim.

När tar vansinnet slut ?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar:

Rune sa...

Undrar om Ingvar var inbjuden ?

http://www.svd.se/multimedia/dynamic/00336/ingvar_och_mugabe_336025b.jpg