lördag 9 augusti 2008

Festen

Donkeyman upplevde två fester i går.

För det första satt han hela eftermiddagen framför dumburken på sitt hotel och såg på OS-invigningen. Vilket naturligtvis var en jättefest. Som kostat fler milliarder än man kan räkna till och som höjer ribban ännu någon centimeter åt arrangörerna i London 2012.

Samtidigt kan man konstatera att två av festdeltagarna tycker att det var nödvändigt att börja kasta bomber på varandra samma dag. Men de är ju långt ifrån ensamma om att inse nödvändigheten av att bomba folk man inte tycker om. Flera av de andra festdeltagarna gör ju redan det i demokratins namn.

Och inte heller är det överraskande att det uppstår storskalig bombkastning i Kaukasus. Donkeyman har i vart fall inte något recept på hur man skall få lugn och ro där borta. Bortsett från möjligheten att det uppstår en hårdhänt diktatur som tar han om hela sk***n förstås. Som det var på Sovjetunionens tid. Men det vill vi ju inte heller.

Men på kvällen deltog Donkeyman och jourhavande i kraftfulla festligheter på Söder. Det var 08-dagen då man hade konserter över hela staden, jättefyrverkeri och en massa andra trivsamheter. Men även om fyrverkerierna var storartade så fick man en känsla av småstadsfest när man jämförde med Beijing förståss...

Fast Medis i Stockholm är inte så illa heller. Och det är ju Donkeymans riktiga hemmaplan.

Inga kommentarer: