onsdag 20 februari 2013

Jag ser måsarnas flykt .......

I morse vid halvsjublecket promenerade jag hemifrån till kontoret. En inte särdeles lång promenad.
Ned för alla de 61 trappstegen från "Donkeyman Towers", så vidare förbi Strandtorget in genom Strandgata, tvärs över Kirkegata, in på Sjøgata, så ned Bankgata, förbi SAS-hotellet och så in en liten gränd och en kraftig styrbordsgir in mellan sjappen "Rorbua" och "Yonas". Totalt sett kanske 500 meter och 7 minuters vandring.

Men hela vägen gladdes jag åt det härliga morgonljuset och den klara luften. Samt det allra första riktiga vårtecknet här i byen. Måsarna har kommit tillbaka. Mängder med måsar flyger runt och skriker något så in i h*****e. Och när det inte flyger runt och skriker så sitter de på taket runt "Donkeyman Towers" och skriker.

Härligt. Underbart. Ett tecken på att det går mot vår. Nästa gäng som kommer "hem" är Skatorna. I stora mängder. Snart sitter de i flockvis i trädtopparna och har kongress. Antagligen fördelar de sina boplatser eller så därför att resten av året ser man inte sådana flockar. Måsen däremot, den ser och hör vi ända fram till nästa mörkerperiod när merparten packar ihop och drar en bit söderut.

Men vi har också ett gäng helt urbana måsar som inte flyttar någon stans. De lever på resterna av kebab, varmkorvar och annat som nattens mänskliga "fåglar" lämnar efter sig. Eller så hittar de en soptunna med öppet lock som går att vittja. Att fiska har antagligen inte "bymåsar" gjort på generationer.

Men på min vandring till jobbet i morse så associerade jag också till Söders Nationalsång. Som också är Hammarbys Nationalsång. Det är den saligen avlidne "Kenta" som sjunger "Just i dag är jag stark". Där en av linjerna går: "Jag ser måsarnas flykt"..... Vilket lika gärna kunde ha varit: "Jag hör måsarnas skrik".....

Mina vänner. Lyssna på "Kenta".

Kenta - Just i dag är jag stark

Men nu har det sig så att före "Bajens" hemmamatcher så ställer sig publiken alltid upp och sjunger vår egen Nationalsång, dvs "Just i dag är jag stark". Så jag måste visa ett par klipp från de evenemangen också.

Fotbollpubliken sjunger Nationalsång

Hockeypubliken sjunger Nationalsång

Det är alltså att konstatera att en flock med måsar räcker för att göra Donkeyman nostalgisk och ge hemlängtan till Söder.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vinst mot Edsbyn ikväll i första bandysemin, blir spännande att följa fortsättningen, måhända blir Hammarby ett av finallagen på Friends Arena söndag den 17 mars.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Two major manufacturers of special healing products are pulling a variety of in vogue brands from the hawk because they may bear traces of poultry antibiotics that are not approved in the U.S.

http://www.biznesdlafirm.com/katalog/zamek-weselny-magnat
http://promowanefirmy.pl/katalog/bar-dziupla---dunajski-adam
http://www.centrum-firm.com/katalog/pokaz/4141
http://www.promowanefirmy.pl/category/sport-i-rekreacja-sauny-jacuzzi/cat/244
http://biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/3630

http://promowanefirmy.pl/katalog/pokaz/4199
http://www.centrum-firm.com/katalog/pokaz/2858
http://www.centrum-firm.com/katalog/drzwi-windoor
http://www.promowanefirmy.pl/katalog/fhu-biay-damian-biaas
http://www.biznesdlafirm.com/katalog/pokaz/2868