söndag 12 september 2010

Ute i betongen

Donkeyman har nu tillbringat halva helgen i Stockholmstrakten. Och haft in i h****e trevligt. Som vanligt.

Fredag morgon anlände Tåg 91 till Centralen och Donkeyman drog genast till avdelningen för förhandsröstning. Så klockan 0700 levererade han sin röst. Till vad nytta det nu kan vara. Därefter uträttades det ärenden och träffades det folk. En synnerligen innehållsrik förmiddag avslutades med lunch och diverse pilsnerdrickande inne på Löwet.

Därifrån gick turen till Östra station och därstädes varande näringsställe. Ytterligare ett par pilsner senare var det Roslagsexpresen hem till herr och fru Kalle och en trevlig fredagkväll i nostalgins tecken. God middag, goda viner, gott kaffe, god konjak, goda kräftor till vickning, god pilsner, gott brännvin, god whisky. Och God Natt.

Lördagen inleddes med hård sauna, saunaöl samt sittning på det lokala sjappet. Innan fredagkvällens övningar upprepades ett varv till.

Men nu sitter Donkeyman på sitt arschel nere på Skeppsbron och väntar på att det skall bli dags att borda "Saltsjön" för denna 45-års jubileumstur. Man konstaterar att myndigheterna har parkifierat stora delar av Skeppsbron. Och hamnmagasinen har krogifierats. Medan trygghetsnarkomanerna har monterat upp en enklare avspärrning utmed kajen som markerar att här är det farligt.

Fy för f*****n. Det är tydligt att här är man en antikvitet numera.

Inga kommentarer: