fredag 24 oktober 2008

Ölsjappet

Donkeyman har tidigare skrivit om Ölhallen 7:an. Men i går blev det en helkväll på sagda etablissemang. Och det kräver mer kommentarer. Donkeyman är ju en nostalgiker så att gå på sjuan blir en ren njutning.

Det är som att vrida klockan 50 år tillbaka i tiden. Nästan allt är original. Kakelgolvet, Marmorborden, Trästolarna, Bilderna. Absolut allt.

På väggarna hänger ett trettiotal porträtt tecknade av GP:s tecknare Sidén som var stamgäst från 30-talet och in på 50-talet. Han har tecknat kypare och stamgäster. Personer som är glömda i dag men som satt här och njöt sin pilsner den gången. Hästköraren Andersson sitter inne och utanför står hästen med ekipage och tänker "Andersson var blev du av". En hundägare har sin cocker spaniel liggande under bordet. Hunden tänker: "Husse, det är dags att gå hem nu". Och så vidare, och så vidare.

"Gapiga och ouppfostrade ungar undanbedes vänligt men bestämt" står det på ingångsdörren. Och detta är inte en plats för ungar. Donkeyman förtärde Porter till de sena timmar där i går....

Inga kommentarer: