torsdag 31 januari 2008

Fönsterkuvert

Donkeyman har inte skrivit något på en dryg vecka. Däremot har han fått bekymrade e-mailar som undrar om han har smällt av. Tack för omtanken.

Grundorsaken till uppehållet är att Donkeyman har fått ett obehagligt fönsterkuvert med posten.

Är det någon som någonsin har fått trevliga meddelanden i fönsterkuvert av statlig typ ? Fönsterkuvert är alltid obehagliga. De är snikande huggormar. Antingen innehåller de reklam av en typ som man inte vill ha. Eller så innehåller de tråkiga nyheter. Man måste alltså behandla dem med respekt. Helst lägga dem i en liten hög för sig så de får ligga till sig några dagar. Medan man kringår dem och drömmer om att de inte finns. Men samtidigt utgör de en tickande bomb som måste hanteras på ett eller annat sätt. Alltså stramar man upp sig och sprättar upp kuvertet. Och kikar försiktigt in genom springan. Ungefär som när man smyger upp korten i poker.

Ibland får man något som känns som en Lottovinst. Det nyöppnade fönsterkuvertet innehåller ett oskyldigt meddelande. Som kan förpassas direkt till cirkelarkivet. Men lika ofta innehåller de något obehagligt. Och är det tråkigheter så måste man ha en liten uppstramare till hands för att döva chocken.

Och i Donkeymans fall var det obehagligheter. Donkeyman trodde att han hade full koll på ekonomin. Men "Big Brother" räknar skatten på ett annat sätt än vad Donkeyman gör. Och dess värre är det "Storebrors" kalkyl som gäller. Därför skickade "Big Brother" ett fönsterkuvert som innehöll vad som måste betecknas som en "Big Bill" (minns ni TV-reklamen för några år sedan). Jag hade bjudit in han som kallades "Small Bill" och väntade på hans ankomst. Men han uteblev. I själva verket var fönsterkuvertet så heavy att brevlådan höll på att lossna från sina fästen.

Så nu måste Donkeyman hiva sig ut i förvärvslivet i än högre grad för att fixa mer pengar. Och inleda ett inbesparingsprogram som utesluter en massa av livets goda .....

Då blev Donkeyman så deppad att han bestämde sig för att ha ett "nytt och bättre liv" en period. När han är effektiv och inte slösar med pengar som en full sjöman (vilket Donkeyman ju faktiskt är ibland).

Men för att orka med att vara effektiv så behövs lite vila. Fysiskt men framför allt mentalt. Alltå snabbade Donkeyman upp en del jobb och gjorde dem tidigare och sköt en del lite längre fram - och vips fanns det en tom vecka utan att ett enda intäktsöre förlorats.

Men ekonomin tillåter inte några semesterresor. Alltså blev det en vecka på hemmaplan. När allt otrevligt stängdes av enligt strutsmetoden. Inkommande post lades oöppnad i en hög för sig. Pilsnerdricka och god mat inhandlades. Liksom en bunt ölbongar från Jernbanestationen. Jourhavande inviterades till Donkeymans container. Och så blev det en ferievecka. Där huvudet stoppades i sanden och enbart konversation om trevliga saker var tillåten.

Men det blev också Opera. "Den Norske Opera" turnerar runt landet ett par månader. Med komplett paket. Full orkester på 60 pers, Kör på 44 samt dussinet solister. Man håller ju på att flytta från den gamla operan till den nybyggda nere i Christiania så då reser man runt och gör propaganda. Så under ferieveckan var "Yours Truly" och Jourhavande på två fantastiska föreställningar av en kvalitet som aldrig förr har synts i Tromsø.

Och under semesterveckan vann Donkeyman på Lotto. Två stycken superba uppdrag ramlade in. På samma dag dessutom. Tillsammans ger de kassaförstärkning både på kort och på lång sikt. Så det blir sol även uppe i Donkeymans container på ett tak i Downtown Tromsø. Det är uppenbarligen någon som tänker på Donkeyman där uppe i det övre etaget....

Nu är semstern slut. Bakruset har gått över och Donkeyman är restituerad. Här på "Nordens Paris" kommer ett antal intressanta artiklar inom kort. Så häng med.....

Inga kommentarer: