onsdag 2 januari 2008

Dagen som inte finns

Donkeyman har just upptäckt att hans almanacka har ett allvarligt fel. Kalendern påstår nämligen att det finns en dag som heter 1. Januari. Men Donkeyman har erfarenhet. Han vet helt enkelt bättre än de som konstruerar kalendrar. Den 1. Januari är en ren fantasiprodukt från renlevnadsmänniskornas sida.

Den 1.Januari har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas......

Först kommer Nyårsafton. Som är den 31.December. Men som blir lite förlängd. Fram till morgonens timmar. Därefter går man in i coma. Och vaknar. Men kan inte gå upp. Därför att det är för plågsamt. Det blir bara ett par snabba besök på skithuset. För att tömma ut innehåll från alla de tre "overflow lines" som människan begåvats med. Så blir det en tur inom kallvattenkranen för att dricka någon liter med vatten. Varefter den varma, sköna kojen kallar igen.

Men efter en tid kommer den situationen när man bara inte kan sova längre. Det hjälper inte att rotera i kojen och svettas. Det hjälper inte att snacka i telefon. Ingenstans finns det någon sympati att få. Och jourhavande vägrar att infinna sig och lägga fuktiga handdukar över pannan. Hon är stenhård på den punkten. Därför måste man helt enkelt stiga upp.

Donkeyman steg upp vid midnatt. Efter att ha legat vaken i ett antal timmar och tänkt på hur skönt det vore att sova. Men vid den tidpunkten är det meningslöst att klä på sig. Bara tanken på att gå ned för 60 trappsteg och styra kosan in på ett vattenhål känns motbjudande. Det får bli en liten seans framför PC:n varvid de godaste matresterna från gårdagen äts upp. Och så tar man en klurre av vinet som är kvar. Men märkligt nog var vinet mycket godare i går. Donkeyman har inte något minne av att det expanderade i käften.

Och datorns kalender pekar på den 2. Januari. Vilket alltså bevisar att det inte finns någon 1. dag i Januari månad.

VSB (Vilket Skulle Bevisas) som man skrev i skolan när man redogjorde för väsentliga matematiska samband.

Härmed har Donkeyman publicerat sin första artikel i nådens år 2008. Men han har "hot stuff" på gång. Häng med på "Nordens Paris".

Inga kommentarer: