lördag 21 augusti 2010

Utan brallor

Donkeyman drar sig till minnes TradJazzbandet "Sumpens Swingsters". Där prästen och trumpetaren Lars "Sumpen" Sundbom spelade skjortan av publiken. Han såg bandet många gånger den gången "det begav sig". Med nostalgi minns Donkeyman rökfyllda källarklubbar där "Sumpen" jazzar medan han står på borden och går runt från bord till bord ute bland publiken. Ett av deras paradnummer var "Sheik of Araby" fast försedd med Svensk Text. Och den hette då "Utan Brallor".

Detta var Donkeymans första association när han läste om "Sexskandal nummer två" denna valrörelse. Vi drar oss ju till minnes den så kallade "Littorin-affären" för några veckor sedan. Där herr Minister Littorin beskylldes i Aftonbladet för att ha besökt en prostituerad för fem år sedan. Varvid hela oppositionen blev upprörd. Samma dag som beskyllningarna lades fram försvann sagde Littorin ur offentligheten och avgick omgående som minister. Sedermera har han hårdnackat nekat till beskyllningarna och Aftonbladet har inte presenterat något som ens påminner om bevis. Dessutom är saken preskriberad för många år sedan.

Men - och detta är viktigt. Hela Sossepressen drog ut "det gottaste" ur skandalen. En samlad socialdemokratisk rörelse, inklusive en stor flora av Sossebloggar, krävde Statsministerns avgång (vad han nu hade med saken att göra). Man krävde att få Littorins huvud utlevererat på ett fat och saken togs till allmän intäkt för att bevisa Regeringens, dvs Alliansens, låga moral.

Donkeyman skrev ett par artiklar om detta:
En horbock
Höns och Fjädrar

Nu har en ny sexskandal avslöjats. Med betydligt mer påtagliga bevis. Det är nämligen Polisen som har stått för avslöjandet genom spaningsarbete. Två höga Sossepampar, varav den ena också är höjdare i Facket, har varit i Stockholm på ett eller annat Sossemöte. Efter mötet går de på ett sjapp och dricker sig fulla. Sagda sjapp ligger passande nog på Malmskillnadsgatan, dvs Stockholms traditionella Horgata. Här knyter de kontakt med två "yrkeskvinnor" som begär 1000 kronor var för att erbjuda "womens services". De går till Bankomaten och tar ut stålar, betalar damerna och fortsätter med dessa till en lägenhet som ägs av LO.

Men oturen var framme och Polisen ansåg sig ha tid att spana efter horkunder just denna kväll. Och det var inte något komplicerat polisarbete att följa efter de här herrarna till den blivande brottsplatsen. Sedan Sossepamparna gått in i lägenheten stod polisspanarna utanför och lyssnade till dialogen och ljuden. Efter ett tag bedömde de att "paren var i full verksamhet", de öppnade den olåsta dörren och gick in. Här låg det ena paret och knullade för det vilda i sängen medan den andra pampen stod naken på golvet och fick en avsugning. Polisspanarna påpekar att verksamheten avstannade när de tände sina ficklampor och presenterade sig.

Mona och Wanja har givetvis reagerat blixtsnabbt och förklarat att bägge herrar skall omedelbart kastas ut ur rörelsen. Den ene Pampen har också avgått från alla uppdrag med omedelbar verkan. Han har också godtagit böter om 10000 spänn. Den andre totalnekar. Han skall fortsätta valkampen som vanligt och tänker över huvud taget inte avgå frivilligt. Han nekar också till all skuld. Han påstår att han låg och sov i lägenheten när kamraten kommer in med två horor och "dumpar" den ena på hoonom med beskedet att "det är betalt och klart, bara ta emot". Han har inte godtagit böter utan kräver rättssak. Han menar att vare sig Partiet eller LO kan döma honom och ta från honom jobbet (som Pamp) utan rättskraftig dom. Vilket betyder att han i så fall har säkrat sig jobb långt in på nästa år. Bägge har oavsett vilket rätt till pensioner från sina Pampbefattningar. Pensioner som man kan misstänka är mer tilltagna än vad "folk flest" får.

Givetvis öppnar detta för några intressanta funderingar. När det gäller Littorin där bevisläget var synnerligen tunt hade inte Aftonbladet eller Sossebloggarna några som helst hämningar mot att offentliggöra namnet nästan omgående. I det här fallet där herrarna onekligen har blivit tagna på bar gärning skyddas deras identiteter. Kan det möjligen ha att göra med vilken färg som de har på sina partiböcker.

Men detta är säkert långt ifrån den sista smaskiga skandalen den här valrörelsen. Jag litar på att tidningarna har fler skandaler på lager som man kommer att släppa lite närmare valet. Är det bara Donkeyman som tycker att Svensk politik har förvandlats till dålig pajkastningsshow.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Janne D sa...

Det är lugnt, Flashback har redan namnen, en rörkrökare från Drothem och en 61 åring från Norrköping.
Båda idag utan brallor...

tommy sa...

En känsla jag får av årets valrörelse är att sossarna är om möjligt ännu mer populistiska än tidigare med sitt valfläsk om guld och gröna skogar till alla s.k. svaga grupper.... sjukvården ska förbättras för barnfamiljerna, skolan ska förbättras genom ännu högre lärartäthet, tom lagstiftad sådan, (som om det skulle lösa det grundläggande problemet i svenska skolan!) , de "rika" ska beskattas ännu hårdare, mer bidrag åt folket osv osv. Och givetvis är det "de rika höginkomsttagarna" som ska betala detta, dvs alla som mot alla odds, trots världens högsta skattetryck, faktiskt lyckats på egen hand spara ihop pengar till kontantinsatsen på en bostadsrätt eller villa....

Visserligen ganska traditionell vänsterretorik, men jag tycker nog att populismen och valfläskflörtandet är värre än vanligt i år....

Det enda området där den rödgröna röran (ännu) inte frestats till populism är invandrarfrågan - konstigt att deras valstrateger missat detta uppenbara slagträ att värva massvis av röster i de egna leden...

tommy sa...

fast man måste säga att Sossarna har fenomenala spinn-doctors: att få Monas bedrägeriförsök som omfattade över 25.000 SEK till en "Toblerone-affär" är ju fantastiskt skickligt, och jag undrar hur många av svenskarna som vet eller kommer ihåg att det inte bara handlade om nån Toblerone och lite blöjor som en stackars stressad småbarnsmamma köpte på regeringens kort, för skattepengar....

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tobleroneaff%C3%A4ren