söndag 11 juli 2010

En Horbock

Nu har Aftonbladet avslöjat en smaskig skandal. De har fått reda på att Arbetsminister Littorin har gått till en prostituerad kvinna. En enda gång. Men tidningen gör det bästa av saken och kräver att såväl Littorin som Statsministerna andligen skall rullas i tjära och fjäder samt bäras ut ur staden som de Riksskurkar de bevisligen är.

Donkeyman som aldrig har varit särdeles moraliskt indignerad över prostitution (så länge det inte rör sig om "trafficing", misshandel och liknande) orkar inte ens bli upprörd. Och om man inte blir upprörd ser man hela förloppet i ett klarare ljus.

Det framgår ganska tydligt att detta skedde för flera år sedan. När Littorin genomgått en uppslitande skilsmässa. En skilsmässa som enligt tidningarna fortfarande inte är helt färdig. I sin förtvivlan hade han lust på en kvinna. Han tog upprepade gånger kontakt med Anna men fegade ut varje gång. För att slutligen göra slag i saken, infinna sig i hennes lägenhet och betala 2000 spänn för ett par timmars umgänge. Anna säger själv i Aftonbladet att det var en trevlig men ganska blyg man som verkade snäll och mest ville ha sällskap och "prata ut".

Saken gäller nu att "Horan Anna" har börjat ett "nytt och bättre liv". Och nu flera år senare upptäcker hon att en minister varit en av hennes kunder. Hon går till Aftonbladet och lämnar ut sitt kundregister. Enligt egen utsago innehåller detta en hel radda med högt uppsatta personer som varit "stamkunder" hos Anna.

Aftonbladet å sin sida väljer att inte gå på "stamkunderna" (eller någon annan kund över huvud taget) trots att dessa uppenbarligen är vanebrottslingar. Däremot hoppar man glatt på engångskunden Littorin. Därför att han ingår i den regering som Aftonbladet önskar smutskasta och helst fälla. Antagligen har Aftonbladet betalat en rejäl ersättning till Anna för sitt avslöjande. Har de inte gjort det så är det faktiskt också ganska upprörande.

Vad som man inte vet är huruvida Anna har erbjudit Littorin att köpa hennes tystnad och när denne vägrat har hon i stället sålt sin story till Aftonbladet. Men eftersom "Aftis" har kört med halvkvädna visor och antydit en massa i flera dagar så kostar även Donkeyman på sig att kasta ut en tänkbar teori. Obevisat.

Självfallet är hela den Politiskt Korrekta klassen upprörda i sitt innersta över att Littorin visat sig vara en förkastlig horbock. Tidningarna är upprörda, debattörer är upprörda, politiker är upprörda och alla Socialdemokratins megafoner i Bloggosfären är upprörda. Men man har inte fått i gång det helt stora "drevet" när en samlad Svensk Press står upp och ropar "korsfäst", "korsfäst", "korsfäst". Vilket antyder att affären är lite väl tunn den här gången.

Problemet är nog att det man brukar kalla "folk flest" inte bryr sig. OK - en minister skall inte springa hos prostituerade men som det hela beskrivs i Littorins fall anser nog en övervägande majoritet av väljarna att det här inte är något att bry sig om. Även om Aftonbladet försöker sätta honom i samma bås som den aktuelle sexbrottslingen som varit hög Polischef. För övrigt har ju Littorin själv avgått. Och att göra Reinfeldt ansvarig som man försöker i dag är ju direkt löjligt.

Donkeyman vet själv hur hopplöst det är att bli ensam. Och han förstår Littorin - utan att för den skull ursäkta honom. Donkeyman har ett par spruckna förhållanden i bagaget. För sex år sedan dog Hustrun och i Julas dog hans nya "sällskapsdam". Hur många gånger har inte Donkeyman haft lust att springa på horhuset för att åtmindstone få lite köttslig glädje. I vart fall en kort liten halvtimme. Det är snarare snålhet och rädslan för att dra på sig otrevliga sjukdomar som avhåller honom framför den moraliska aspekten.

Däremot har Donkeyman också betalat för sex. Flera gånger till och med. Men inte "på vanligt sätt" med prostituerade. Men genom att spendera nöjen, krogbesök och drinkar på väninnor där kvällen slutligen har ledit till ett "one night stand". Som i grunden kanske också har kostat de 2000 spänn som Littorin betalade. Men eftersom de här kvinnorna inte är att betrakta som prostituerade utan är väninnor så är Donkeymans agerande fullt socialt acceptabelt medan Littorins agerande är förkastligt.

Samtidigt som valkampen fortsätter. "Aftis" och "Sossarna" försöker klämma ut det sista ur Littorin-affären. Men den är glömd i nästa vecka. Och en sak kan vi vara säkra på. Det kommer fler politikeraffärer. Donkeyman vågar sätta en liten slant på att flera redaktioner sitter med en eller annan smaskig skandal om "den andra sidans politiker". Som man släpper allt eftersom. Det enda oväntade med Littorin-affären var att den inte kom just före valet. Det är ju då som en affär gör störst nytta.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

9 kommentarer:

HumanLabRat sa...

Hur vet du att Littorin bara köpt en gång? Hur troligt är det egentligen? Sen att sitta och ljuga för hela svenska folket och använda sina barn som sköld, fy f-n! Han är vald av folket men sitter bara och ljuger för dem som valt honom!

Stackars liten Littorin som är deprimerad! Andra som är deprimerade, har cancer eller vad sjutton som helst får numer gå till Arbetsförmedlingen! Varför gick inte Sven Otto Littorin dit? Om han är så svag att han inte klarar av en vårdnadstvist utan att råka slinta med Petter-Niklas, så skulle han knappast klara av den situation som han försatt de sjukaste och svagaste i!

Får de utförsäkrade också gå ut och begå brott nu? De har ju viktigare behov att mätta som deras munnar t.ex. till skillnad från Littorins gök-behov!

westrobthnian sa...

Huruvida Littorin verkligen har köpt sex eller inte är inte klarlagt. Han är offentligt anklagad och en kvällstidning anser att det finns anledning att göra det.

Oavsett om han har gjort vad som - faktiskt - är ett brott eller inte, är det idag preskriberat.

Men.

Det relevanta för mig är att han satt i en regering som har utmärkt sig med brösttoner om hur de skulle bekämpa fusket.

Visserligen handlade det mest om ett i realiteten näst intill obefintligt fusk inom socialförsäkringssystemen - undersökningar har belagt att fusket är mindre än felutbetalningarna som i sin tur utgör några procent av totalkostnaden - men man väntar sig inte att fuskbekämparna själva fuskar och begår lagbrott.

Det verkar ju rätt mycket dubbelmoral.

Därtill har Littorins kollega Beatrice Ask föreslagit att personer som endast är misstänkta för sexköp skulle få färgkodade brev hemsända så att även omgivningen skulle få reda på vilka horbockar de är.

Den regering som Littorin satt i verkade heller inte för att avskaffa vår, medgivligt underliga, sexköpslagstiftning.

Vilket i min mening ökar dubbelmoralen - om nu Sven-Otto verkligen har köpt sex.

Det mest underliga är att han slutade skyllandes på mediadrevet i samband med hans vårdnads och skilsmässotvist. I stället då för att berätta att dessa anklagelser blev för mycket eller något.

Det har inte förbättrat trovärdigheten i hans förnekanden - via ombud dessutom.

Möjligen handlar just det mera om hur Statsminister Reinfeldt reagerat på hela affären.

Sen får han tydligen en fallskärm på 1,3 miljoner SEK, så han klarar sig klart bättre än alla som han medverkat till att sätta på pottkanten med en inhuman politik.

Så själv har jag väldigt lite sympati med honom, horbock eller inte.

tommy sa...

väl talat, som vanligt, Donkeyman!

Jag är så urbota less på moralisternas hyckleri att jag inte orkar skriva nån längre kommentar, utan det får räcka med "den som är utan skuld kan kasta den första stenen".

Janne D sa...

På hederliga "Flashback"vet man allt.... Horan och exfrun med sin kriminella nya sambo skall släpas fram och korsfästas dom oxå.

1. Någorlunda nyutbildad journalist.
2. Vikarie på Aftonbladet.
3. Runt 35 år.
4. Har ett namn som börjar på E.
5. Har ett vikariat som snart går ut och känner därför att hon måste bjuda på sin mycket speciella information till tidningen för att på så sätt bli speciell och öka sina chanser till anställning.

Anonym sa...

tommy: När det gäller sexköp så kan då jag, och många med mig, kasta den första stenen.

tommy sa...

@Anonym: ...men något är du säkert skyldig till...? Inte... ? kanske lite aga av barn, misshandel av fru/sambo/make, lite stilla barnporrsurfning kanske, skattefiffel, svartjobb, snatteri, köra på fyllan, langa sprit till dina tonårsungar, tanka bilen på firmans soppakort, fuska på tentan, eller nåt....? Eller så är du faktiskt en av dessa sällsynta helt "rena" människor som aldrig någonsin förbrutit dig mot några som helst lagar och regler, som inte ens tjuvrökte som ung...? :-) Grattis i såfall, men då eftersom du är så perfekt så borde du också i perfektionismens namn ha lite överseende med oss syndare som inte är så perfekta...! ;-)

westrobothnian sa...

@tommy

Visst kan alla fela. Det är ju mänskligt. Frågan är också huruvida vi verkligen ska begära av våra folkvalda om de verkligen ska vara bättre än oss själva. I synnerhet som att man kan avskräckas hur det i USA blivit så att kandidaternas moral är den enda viktiga valfrågan

Det hindrar dock inte att vi måste begära att våra Riksdagsledamöter följer de lagar och regler de själva stiftar!

Liksom att man kan begära att de verkligen försöker att besvara medias frågor på ett ärligt och rakt sätt.

Det har inte Littorin gjort - oavsett allt annat.

Anonym sa...

Det är ju så underbart, var är bevisen? Bandinspelningarna, foton och kreditkortslippar????? Nämen det saknas!!!

westrobothnian sa...

@Anonym

Det här kommer aldrig att leda till åtal. Alldeles bortsett ifrån att man hävdar sig inneha en epost-växling är själva brottet preskriberat.

Dessutom kan man fråga sig vem en domstol skulle sätta större tilltro till; en minister eller en person som säger sig varit prostituerad?

Trots det avgår Littorin, därtill under ett svepskäl - samtidigt som han inte vill vara med i media.

Ska vi gissa varför?