tisdag 17 augusti 2010

Sossologilektion

Det har skett utveckling i de två episoder som Donkeyman beskriver i sina senaste artiklar. En utveckling som är mycket illustrativ för Socialdemokratins sätt att styra och ställa. Det vill säga för studerande i "Sossologi".

Solidaritet
Det som skedde förra veckan var att Landsfader Jens reste till Hardanger och lugnade den allt mer tilltagande oppositionen mot det som betecknas som "monstermasterna". Regeringen hade i sin godhet och mildhet lyssnat till de upproriska. Man skulle tillsätta en opartisk "tredjepartsutredning" som skulle bilda sig en helt egen uppfattning om huruvida det var möjligt eller lämpligt att ersätta kraftledningen med sjökabel. Något som gjorde att regeringskompisarna SP och SV framstod som idioter. Men som samtidigt gjorde att Landsfader Jens blev hjälte på Vestlandet igen.

Nu har det inte ens gått en vecka sedan detta skedde. Men både i Radio och Tidningar framgår det att Regeringen inte alls har utlovat någon "tredjepartsutredning". Man har lovat att några ännu icke utvalda "experter" skall gå igenom allt material en gång till. Men Statkraft, Oljedirektoratet och de andra statliga myndigheterna som hela tiden förordat kraftlinjen skall vara med bland dessa "experter". I kraft av sin expertis på området. Det vill säga vi är inne i precis samma situation som när polisen utreder påstådda övergrepp utförda av poliser.

Och Landsfader Jens skickar i sin vänlighet och mildhet åter fram sin Dräng Statsrådet Terje Riis Johansen (SP) som budbärare. Så att Statsrådet kan framstå som Idiot och Landsfadern som Hjälte om det skulle bli politiskt nödvändigt att "tillrättalägga" vad man sagt ännu en gång.

Utan ansvar
Som ni minns gäller detta frågan om det kommunalt ägda "Billetten AS" som i böckerna för 2008 visade ett överskott och hade positivt egenkapital. Men som redan våren 2010 hade gjort slut på egenkapitalet samt dragit på sig ett underskott på bortåt 9 millar. Medan man haft en omsättning på 6,5 millar. Detta dåliga läge upptäckte man som av en slump och bara ett par månader senare var hela jippot konk.

Trots att man upptäckt att man förskingrat (underslagit) från klientkonton och antagligen drivit för kreditors räkning i långa tider ägnade bolagets politiskt tillsatta styrelse samt Ayatolla Hausbergs Dräng (byens ordförande AP) vid namn Gunhild Johansson (SV-märkt vice ordförande) åt att sopa under mattan så det stod härliga till. Hon kunde inte inse att någon hade gjort något som helst galet. Vare sig Generalförsamling, Bolagsstyrelse, Direktör, Ekonomiavdelning eller någon annan kunde eller borde ställas till svars för något som helst.

Lyckligtvis innehöll inte boet längre medel till en ordentlig genomgång.

Sedan gick en liten tid. Irritationen började bli större och större. Byens professionelle "böld i arschelet", dvs Blodröde Fackförenings Ayatollah Willumsen skrev inlägg i bägge lokalbleckorna där han krävde räfst och rättarting. Varefter det började trilla in fler och fler irriterade inlägg. Det började "dåna i kratern".

Då valde Byfader Ayatollah Hausberg att återkomma från sin semester. Och omedelbart meddela att här skall det minsann undersökas. Man skall gå till botten med det hela. Varje sten skall det vändas på. Och kommunen skall pröjsa för detta. Varvid hans Dräng från SV framstår som en idiot. Huruvida herr Hausberg verkligen tänker låta falluckan slå upp under Ekonomichef, Direktör och Styrelse för "Billetten AS" eller ej vet vi ännu inte. Vi vet inte heller om de kommer att ha rep om nacken eller fallskärm på ryggen om så sker.

Däremot vet vi att lokalbleckorna meddelar att bristen i boet nu är 11 millar.

Fundering
De röd/gröna kräver att all viktig verksamhet i samhället skall utföras av det allmänna. Samtidigt lovar de skattehöjningar. Finns det ett samband måntro?

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: