söndag 6 juni 2010

Att stjäla ett land

Donkeyman har tidigare skrivit en rad artiklar där han redogör för sin åsikt om Israel - Palestinakonflikten. Den intresserade kan läsa dem genom denna länk.

Där finns bland annat en artikel där Donkeyman analyserar den slående likheten mellan dagens Zionistiska Israel och gårdagens Apartheidstat i Sydafrika.

Det anses som en total självklarhet att Israel har rätt att upprätta en etniskt ren Judisk nation i det gamla Bibliska Kanaans land. Men det finns några hakar.

Äldre historia:
Detta landområde har gått mellan många olika händer genom årens lopp.

722 f.Kr. intog Assyrierna landet
597 f.Kr. intog Babylonierna landet
539 f. Kr. intog antikens Iran landet
330 f.Kr. intog Alexander den Store landet
168 f.Kr. upprättas en Judisk stat
6 f.Kr intar Romarna landet
614 e.Kr övertar det Iranska imperiet landet
629 e.Kr tar det Bysantinska riket över
639 e.Kr tar Muslimska härskare över
1099 e.Kr tar Korsfararna över
1187 e.Kr återerövrar muslimerna under Saladin området. Med tiden uppstår det Ottomanska riket som styr ända till år 1918 då Engelsmän tar över kontrollen

Det är alltså inte många år som det varit Judisk överhöghet här under de senaste 1500 åren.

Modern historia:
1. Ottomanska riket styr. År 1851 befolkades området av 13000 Judar och 327000 andra. Snart uppstår den Zionistiska rörelsen och en omfattande Judisk invandring startar.

2. Efter första världskriget gav Nationernas Förbund (Föregångare till FN) uppdrag åt England att förvalta Palestina. Meningen var att det skulle med tiden etableras självständiga stater men också att upplåta ett "homestead" för Judar. 1925 var det 100000 Judar och 765000 andra invånare i området. 1940 hade invandringen förskjutit siffrorna till 400000 Judar gentemot 1000000 andra.

3. FN gjorde en delningsplan av området år 1947. Snart rådde fullt inbördeskrig. På den Zionistiska sidan ägnade man sig åt etnisk rensning för att driva ut Araber. Det är också här som det Palestinska flyktingproblemet startar. Samtidigt ägnar sig Zionisterna åt terrorism riktad mot Brittiska intressen men man lönnmördar också FN:s fredsmäklare Folke Bernadotte därför att man inte vill ha fred förrän man uppnått sina krigsmål.

4. Efter inbördeskriget utropar man ensidigt staten Israel på de nyvunna territoriet. Ett område som var betydligt större än vad FN hade föreslagit i sin plan. Västbanken tillföll Jordanien och Gaza tillföll Egypten.

5. 1967 bryter 6-dagarskriget ut. Ett krig som slutar med att Israel kraftigt utvidgar sitt territorium. Jordanien avstår Västbanken för att det skall kunna bildas en Palestinsk stat där.

6. Sedan dess har den Arabiska befolkningen på Västbanken och i Jerusalem trängts samman i takt med att det har upprättats Judiska bosättningar i området. Nu är det Arabiska området uppdelat i ett antal små enklaver som är omringade av Israeliska zoner. Befolkningen i Israel är nu 7,5 mill, varav 5,6 mill Judar.

Konklusion
För alla som vill se med öppna ögon är det helt uppenbart att den Zionistiska politiken sedan 100 år har gått ut på att sakta men säkert flytta fram sina positioner så att de som bor i området förträngs. En omfattande immigrationspolitik har möjliggjort att man fyllt upp landet med nya invandrare som ökat befolkningen från 100000 på 1920-talet till 5,6 millioner i dag. En befolkning som sakta men säkert driver väck de som tidigare bodde i området.

Orsaken till att detta har kunnat pågå i så många år är helt enkelt att västvärlden har så dåligt samvete sedan Nazismens dagar. När man blundade för utrotningen av Judar (och andra). Nu vägrar man att inse att det folk som var förtryckt för 60 år sedan gör likadant mot ett annat folk i dag.

Religion och rätt till landet
Den enda rätt som Zionisterna har att flytta in millioner med invandrare som driver ut ursprungsbefolkningen är tusentals år gamla Bibeltexter där Judarna görs till "Det utvalda folket" och där Gud ger Kanaans land till dem.

Men till och med den gången när Gud ledde Abraham och det Judiska folket till "Det förlovade landet" var landet redan befolkat. Men Gud sade åt Abraham att de skall fördriva dem som bor där. De skall ödelägga deras byggnader och minnesmärken och förstöra varje spår av att någon annan bott i landet. Vilket man gjorde den gången. Och vilket man är på väg att göra en gång till.

Men skall man i moderna tider omfördela land till dem som en gång har bott där så kan man med samma rätt fördriva alla vita från både Nord- och Sydamerika. Och skall man gå till modern tid så har till exempel en stor del av Finlands befolkning fördrivits från Karelen och 10 millioner Tyskar fördrivits från Pommern, Preussen och Schlesien. Bara som några små exempel. Listan kan göras hur lång som helst.

Prognos
Det snackas mycket om fred och fredsprocess i Palestina. Donkeyman har på senare år kommit till den obehagliga insikten att det inte kommer att bli fred på många år än. Helt enkelt därför att Zionisterna inte vill ha fred. De har ännu inte uppnått sina målsättningar. Som är full kontroll och överhet över hela det man kan kalla "Det heliga landet". Inklusive Jerusalem. Nu ser man att målet är nära och då intensifierar man bosättningspolitiken kraftigt för att "bli färdiga". Sedan kan man diskutera fred. Men först då. Situationen är på många sätt jämförbar med 1948 när man mördade Folke Bernadotte - man hade inte uppnått sina målsättningar än och ville därför inte ha fred.

Den allmänt accepterade Västliga tanken på en tvåstatslösning är redan överspelad. Det kommer att bli en enda Israelisk stat över hela området. En stat som kommer att ha några miljoner "andra rangens invånare". Det blir en etnisk Judisk stat med fulla medborgerliga rättigheter till Judar. Samtidigt hoppas man att så många Araber som möjligt skall packa ihop och försvinna.

Dess värre - för Zionisterna - kommer inte omvärlden att acceptera en ny "Apartheidstat" under någon längre tid. Det kommer till slut att bli för svårt för till och med USA:s regering att stödja ett sådant projekt. Då kommer en period med isolering och först därefter kan det uppstå något positivt i Israel - Palestina. Något som kanske kan beskrivas som en Mellanösternvariant av det nya Sydafrika.

Men dit är det oerhört långt att vandra.

Varning - Antisemitism
Med tanke på dagens debattklimat måste Donkeyman påpeka att var och en som har läst så här långt i denna blogg definitionsmässigt har utsatts för grov Antisemitism. Eller Judehets som det hette en gång i tiden. Det är nämligen den nya tidens debatteknik. Var och en som kritiserar staten Israels politik är nämligen numera en Antisemit.

Men egentligen är det inte värre än 1970-talets debattklimat där alla som kritiserade något i Väst avvisades som "kommunister" och alla som kritiserade något i Öst avvisades som "fascister". Att klistra etiketter på sina motståndare är en urgammal debatteknik.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

westrobothnian sa...

En mycket bra sammanfattning av Palestinas historiska perspektiv.

Och det går inte annat än att instämma i Donkeymans analys.

Möjligen är jag än mer pessimistisk när det gäller USA's förmåga att blunda för hur deras allierade agerar. Det avgörande är trots allt hur den amerikanska judiska befolkningen resonerar. Lite talar för att de ska 'sälja ut' Israel. Och så länge de är en viktig väljargrupp och har stort inflytande i amerikanska media och ekonomi lär de ha presidentens och kongressens uppmärksamhet.

Och som Donkeyman så riktigt påpekar bör man nu understryka sin fullständiga avsaknad av anti-semitism. Annars avfärdas all Israel-kritik som rasism.

Själv har jag svårt att förstå varför just judiska människor ska särbehandlas för att de blivit utsatta för ett folkmord - agerar vi på samma sätt gentemot kambodjaner, tutsier eller människorna i Darfur?

Eller zigenarna som förintades på samma sätt som judarna. Av samma nazister.

När och var ska zigenarnas hemland skapas? Och på vems bekostnad?

Anonym sa...

@westrobothnian

Största problemet är väl försörjningen i ett eget land...

westrobothnian sa...

Bäste Anonym

Frågan är retorisk och avser att ifrågasätta varför det judiska folkets lidande ansågs ge rätt till ett eget land på andras bekostnad - när zigenarna uppenbarligen inte har det.

Inte för att diskutera tveksamma generaliseringar.