lördag 26 juni 2010

Helgfrid

Donkeyman firar Midsommar i Holmsund. Eller närmare bestämt i Umeå uthamn. Där ligger vi med båten sedan vi assisterat "Winterwater" till hamn i Tisdags. Den skall ut igen i veckan och sedan går vi tillbaka till Husum och slår igen butiken för sommaren. Kamraterna har dragit hem men Donkeyman tycker det är härligt att gå i ide bakom ISPS-staketet och göra sina egna ting några dagar. Han har bland annat en liten trave med böcker som behöver läsas.

Donkeyman sitter stilla i båten i dag. Och samlar kraft efter gårdagens utsvävningar. Han var nämligen i land i går och firade Midsommarafton. I dag firar han det som borde vara vår Nationaldag - Midsommardagen.

För övrigt erkänner Donkeyman bara fyra helger om året. Donkeyman firar Midvinter, Nyår, Valborg och Midsommar. Resten kan prästerna och de nationalkonservativa ha för sig själv. De dagarna går Donkeyman i ide och sysslar med annat.

Midvinter försöker Donkeyman om möjligt fira med "midvinterblot" på dagen för Vintersolståndet. Däremot firar Donkeyman inte Jul. (Eller Påsk)

Nyår firar Donkeyman av sociala skäl på Nyårsafton

Valborg firar Donkeyman den 30.April för att markera att "den långa djävla vintern äntligen är slut".

Midsommar firar Donkeyman av sociala skäl på Svensk midsommarhelg men han överväger starkt att övergå till att fira på dagen för Sommarsolståndet.

För övrigt visar surfing på Internet att Midsommarafton har varit "precis som vanligt". En hektisk dag för ordningsmakten. Och då är det två dagar kvar av helgen. Hittills 5 döda i trafiken, 100-tals fall av rattfylla och misshandel, ett par kortlekar med körkort omhändertagna. Och så vidare .....

Precis som vanligt är det inte någon gräns för vad folk kan företa sig. Se på rubrikerna.

- Båt med 5 kapsejsade
+ en mängd andra småbåtshändelser som han inte ens orkar kommentera

- Bil kört av vägen
- Bil kört in i träd
- Bil kört in i wireräcket
- Frontalkrock
- Bil kört ned cyklist
- Mopedist kört ned barn
- Personbil med 10 ungdomar kört av vägen
- Cyklist kört omkull och skadat sig

- 4 pers sittande på lösa stolar på en släpkärra som drogs av fyrhjuling ramlar av i rondell
- 2 kraftigt berusade män färdas med motorgräsklippare på E4

- Man slog hustru med stekpanna
- Storslagsmål mellan 15 personer inne på akutmottagning (legevakt)
- Grillolycka på campingplats

Och så vidare, och så vidare, och så vidare ......

Donkeyman däremot har firat helgen utan att på något sätt utmärka sig. Eller ens närvara vid tillställningar där andra utmärker sig.

Nu är det dags att koka potatis och duka upp en liten sillunch ute på däck. Sedan skall han sitta i solskenet och läsa en god bok. (Björn Elmbrandt - "Stockholmskärlek", en bok om Hjalmar Mehr)

Fortsatt God Midsommar till alla läsare

Läs även andra bloggares åsikter om

2 kommentarer:

tommy sa...

Midsommaraftonen var som sagt hektisk för räddningstjänsten: jag var i vaxholm och fikade på eftermiddagen, och blev lite fundersam när jag såg ambulanshelikoptern med hemmabas på Värmdö börja dra "sökrepor" över hemmaön Rindö... fram-och-tillbaka, fram-och-tillbaka i nästa korridor... när jag kommit över med färjan så såg jag att de landade... på en öde industritomt där glassbilen hade parkerat! Verkar som om helikopterbesättningen behövde svalka sig med en glass innan nästa fyllskalle i skärgården behövde transport till akuten för att plåstras om...! ;-)

westrobothnian sa...

Alla dessa olyckor får en att undra om inte Midsommarhelgen är så farlig att något borde göras.

Samma problematik, om än i mindre skala, tycks återfinnas även på fredag och lördagskvällar.

Eller är kanske alkoholen den huvudsakliga anledningen till de flesta olyckor och våldsdåd?

Själv är blir jag ständigt förvånad över vilken skit en del människor ständigt ställer till med när de är berusade.

För min erfarenhet är att även om vi alla är extra dumma när vi är berusade, är det vissa individer som ständigt råkar i slagsmål, kör bil/bår berusade och hamnar på/skickar folk till akuten.

Har inte alla någon eller några i bekantskapskretsen som man vet inte borde dricka. Ändå säger man inte till dem.

Jag har då aldrig gjort det - i alla fall inte på skarpen - vilket får en att fundera på om inte ärlighet egentligen är snällare i längden?

Och trevlig fortsättning!