söndag 23 mars 2008

Påskhelvetet

Donkeyman har bott i Norge i 20 år så han vet det mesta om Norska traditioner. Det mesta tycker han är ok men Påskhelgen upplever "Yours Truly" som ett hel****e. Därför att då stänger hela landet på Onsdag klockan 1800 och öppnar igen på Tisdag klockan 0900.

Däremellan har butikerna öppet på Påskafton några timmar.

Men det finns inte mycket att hålla öppet för. Norrmännen har övergett byn. En god Norrman skall nämligen fara till fjälls över påskhelgen. Och idka friluftsliv. Men Donkeyman är en dålig människa som gärna sitter på puben i stället. Dess värre är det ganska ödsligt på de pubar som faktiskt har öppet så det är inte något större nöje.

Fast det allra värsta är frånvaron av tidningar. Därför att i detta land kommer det inte ut några tidningar på 5 (fem) hela dagar. Och Donkeyman som älskar tidningar får minst sagt abstinens. Samtidigt som han gärna skulle ge de olika fackföreningarnas ledning en fet smäll på käften därför att de vägrar att jobba under påsken. Det är nämligen så att tidningarnas ägare vill producera som vanligt men facket säger stopp. Påsken är helig. (Visst kommer det ut något tidningsliknande på Påskafton men de blaskorna är tryckta före helgen och innehåller inte ett sk***t av intressant info).

Men på sjukhusen jobbar man, droskorna kör, en del pubar är öppna, fjällhotellen jobbar för högtryck etc. Donkeymans åsikt är att har man skaffat sig ett jobb inom dagspressen så borde man för höga f****n vara beredd att jobba alla dagar på året. Det kommer ju ut tidningar i Sverige, Danmark, England och alla andra länder i världen. Var dag till och med. Men i "annorledeslandet" är det inte så viktigt med nyheter.

Men Donkeyman tar seden dit han kommer. Så han har förberett påsken med att inhandla ett stort kvantum med öl och mat. Och han drack sig full på puben innan han stängde dörren inifrån i onsdags kväll för att öppna den igen på tisdag morgon. Under Påskhelgen ägnar han sig åt att sitta framför sin PC och producera bokstäver. Närmare bestämt genomföra ett stort uppdrag åt ett rederi. Det sista som skall göras på Annandagen är att den färdigställda texten (nära 200 sidor) skall levereras med e-mail. Så skriver Donkeyman sin faktura och går ned på puben. Varvid han har undvikit hela den förb*** Norska Påsken ännu ett år.

Men det har varit kanonväder här i Tromsø hela helgen. Solsken från molnfri himmel med några få minusgrader.......

1 kommentar:

Anonym sa...

och själv grumsar man över att det inte kommer tidning på långfredagen...