måndag 21 mars 2011

Utrensning

Nu rullar fler huvuden inom Socialdemokratin. Både herr Östros och fru Johansson rensas ut ur Högsta Sosseten, dvs Partiets VU. Ersättare tippas bli herr Damberg och fru Palm.

Samtidigt har alla Sossologer försökt tyda i vilken riktning partiet skall gå nu. Damberg beskrivs som "partiets mittfåra" medan Palm definitivt är "vänster". Firman J&J beskrivs också som "vänster" och de flesta Sossologer i pressen antyder att nu kommer partiet att göra ett stort steg åt det hållet. Vilket naturligtvis kommer att bli besvärligt för den firman som redan befinner sig på vänsterkanten. Det kommer att bli trångt därute och varför skall man rösta på "kopian", dvs (v), när man kan rösta på "originalet", dvs (s).

Donkeyman som ju inte hade hört talas om Ayatollah Juholt förrän han dök upp som kandidat till partiledarposten har ägnat en del tid sedan sist åt att googla på honom. Samt på att läsa tidningsartiklar. Utan att bli särdeles klokare. Det är alldeles uppenbart att man väljer att tillsätta en partiledare som inte någon utomstående egentligen vet vad denne står för politiskt.

Ur diverse tidningsartiklar har Donkeyman fiskat upp detta:
  • Juholt är en färgstark ledare. En person som både inspirerar och kommer med många idéer och inspel.
  • Juholt är ansvarig för de stora nedskärningarna i försvaret under modern tid. Han har dessutom drivit linjen att lägga ned värnplikten.
  • Juholt är positiv till EU
  • Men det kanske viktigaste är att påfallande många beskriver honom som en gammaldags Gråsosse. En industrisosse. Inte någon Vänstersosse. Han skall vara utpräglat pragmatisk och resultatorienterad. Han påstås vara mer lik Göran än Mona. Vilket inte riktigt är hur han har utmålats i pressen.
  • Samma källor anger att hans retorik är långt mer mot vänster än hans handlingar. Dessutom påstås han inte tycka om (mp) och (v).
När man jämför detta med den vänstersosse som kvällspressen har beskrivit blir man bara ännu mer förvirrad.

Slutligen har jag fiskat upp ett par spänstiga förslag som sagde Juholt har kommit med under sin kommunalpolitiska karriär. Förslag som antagligen kommer att bli lika klassiska som Jämtins "butler" och "könsneutrala toaletter". Donkeyman kan inte undanhålla detta från sina trogna läsare.

Han har föreslagit att man skall asfaltera stadsparken för att kommunen skall slippa klippa gräsmattorna. Han har också föreslagit att stoppa datoriseringen av kommunhuset för att spara pengar.

Det är alldeles klart att alla vi Sossologie studerande kommer att gå intressanta tider till mötes.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

2 kommentarer:

tommy sa...

intressant om dagens och gårdagens sosse-värdegrund:

http://www.newsmill.se/node/34455

tommy sa...

jaha, nu börjar mediedrevet

http://www.dn.se/nyheter/politik/juholts-sarbo-falld-for-bedrageri