fredag 15 januari 2010

Tre Texter

Livet måste gå vidare. Och i dag är den första dagen i Donkeymans nya liv sedan han för andra gången på några få korta år har blivit ensam. Dags för lite nya funderingar.

Men just i dag på morgonen har Donkeyman läst tre stycken så pass tänkvärda artiklar på olika bloggar att han bara måste dela med sig av dem till sina vänner.

1. Snöskottningens vedermödor
Den första länken går till "Flunkbusters Blogg". "Den store Åländske mannen som äntligen fått någorlunda ordning på sitt liv efter fem decennier i livets berg- och dalbana".

Flunkbuster har flyttat in i radhus ute i spenaten. Och han har upptäckt att det snöar i år. Det han skriver om snöskottningens vedermödor har fått Donkeyman att vrida sig i skratt hela förmiddagen. Och läsa samma sak om och om igen:

Flunkbuster om snöskottning

2. Rekryteringsannonsen
Den andra länken går till ekonomisidorna E24. I en lokaltidning har man nämligen funnit en anställningsannons som framhåller vissa självklarheter. Man söker en lagerarbetare och med bland annat följande egenskaper:

Arbetet är fysiskt och du måste ha god hälsa. Det innebär en del lyftande och staplande. Men också att skriva, läsa, till och med att tänka samt inte minst att vara noggrann. Ovanligt nog krävs också vilja att infinna sig vid arbetstidens början.

samt vidare:

Om du anser att du fyller dessa kraven ber vi dig söka anställningen som vi då er villiga att betala lön för. Den som söker och blir anställd ingår alltså ett avtale om att utföra arbete mot betalning. Du bör bara söka om du förstår och vill följa detta.


Kanske detta ändå inte är självklarheter år 2010 .......

Annons om jobb som lagerarbetare

3. Socialdemokratins problem

Klas Sandberg skriver en blogg som heter "Vindskupan". Det är en politisk blogg som på ett mästerligt sätt analyserar politiken i stort och smått. Den innehåller mängder av läsvärda artiklar och man kan botanisera där i timmar. Den bloggen är ett absolut måste på Donkeymans läslistor.

Den senaste artikeln analyserar en viktig faktor hos Sverigedemokraternas framgång på senare tid. Nämligen de etablerade partiernas förfall från att vara en reformönskande folkrörelse till att bli en maktapparat. I synnerhet gäller detta Socialdemokratin även om de andra inte är så särdeles annorlunda.

En mycket läsvärd artikel som lika gärna kan appliceras på Norge och FrP. (Utan att Donkeyman för den skull jämför FrP med SD - de två partierna är helt olika rent politiskt).

Socialdemokratins problem

1 kommentar:

tommy sa...

haha, rekryteringsannonsen är helt underbar! Ska genast sno några formuleringar därifrån till framtida bruk! ;-)