tisdag 30 december 2008

Mer Palestina

Donkeyman känner att han måste skriva ytterligare några rader om Palestina innan han går och lägger sig. Det är några konkreta ting som måste fästas på papper:

Det är demonstrationer världen runt. Regeringar, organisationer och "vanligt folk" världen runt protesterar. FN protesterar. Men det är meningslöst. Israel sk****r i vad världen anser. Man anser att omvärlden inte förstår dem. Precis som Sydafrika under Apartheid.

Den enda som kan påverka Israel i någon riktning är USA. Och de stöttar Israel fullt ut. Och merparten av pengar, vapen och annan support kommer just från USA.

När Obama tar över som president med Hillary som utrikesminister blir USA:s stöd till Israel ännu starkare. Obama har för länge sedan gjort det kristallklart vad han anser.

Samtidigt har den internationella opinionen i stort mer och mer vänt sig mot Israel. Och det är en utveckling som accellererar snabbt.

Västvärlden krävde demokratiska val i Palestina. Det blev också val. Val som godkändes som demokratiskt genomförda av en mindre armé av internationella observatörer. Dess värre var det fel parti som vann. Därför måste Väst straffa Palestinierna. Något som knappast ökar förståelsen för demokratins välsignelser runt om i Arabvärlden.

Det officiella målet för Israel är att eliminera Hamas som en maktfaktor i Gaza. Något man inte har en chans att lyckas med. Lika lite som man kunde eliminera Hizbollah i Libanon.

Historien visar att terrorbombning inte ändrar befolkningens åsikter. Något som till exempel
Tyskarna upptäckte under Blitzen och USA konstaterade under VietNamkriget. Tvärtom ökar sympatin för den sittande regimen.

Det icke-officiella målet är att vinna valet i februari. För att göra detta måste man visa muskler. Men man vinner inte heller något val på att köra fast i en misslyckad invasion. Att bomba Gaza och hota med invasion är antagligen "lagom".

En stor del av väljarna i Israel har som långsiktigt mål att bli av med Gaza till Egypten och att rensa Västbanken och Jerusalem från Araber för att skapa en etniskt ren Judisk stat i det gamla Kanaans land. Detta har Gud lovat det Judiska folket en gång för många tusen år sedan. Detta långsiktiga mål har sionisterna arbetat för i hundra år och kan mycket väl hålla på i hundra år till. Varje ny bosättning, varje Palestinier som flyttar är ett litet steg på vägen mot det stora målet.

Samtidigt som retoriken går i tre steg. Först hävdar man att Israel har en självklar rätt att "försvara" sig. Så hävdar man att det bara är frågan om militära mål men de skumma araberna har lagt dessa mitt bland alla civilister så några civilister måste stryka med. Slutligen hävdar man att alla som kritiserar detta är antisemiter och därmed också nazister.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: