onsdag 28 maj 2008

Midnattssol

Donkeyman är på ett strålande humör. Han sitter uppe i sin container och sippar på en förmiddagsöl. Det har varit sju hårda dagar. Donkeyman har kört droska sju nätter i rad samtidigt som han har jobbat med att administrera klassförnyelse på en båt på dagtid. Men nu är det fridag.....

Och DONKEYMAN HAR ÖVERVINTRAT ännu en gång.

Under rubriken "Donkeyman Filosoferar" i ämnesarkivet kan läsaren följa Donkeymans vinter i en serie artiklar. Det börjar med "Höstdepression" den 13.Oktober och fortsätter genom vintern. Och nu kommer den första sommarartikeln........

Sedan en vecka tillbaka har vi nämligen Midnattssol. Men redan för ungefär en månad sedan blev det ljust dygnet runt. Även om det var mest regn i natt så har vi haft några nätter med strålande solsken. Och då har Donkeyman solsken dygnet runt i sin containerliknande lägenhet.

Nu regnar det som bara f*****. Vilket är bra därför att då väcks allt till liv. Fortsätter regnet ett par dagar blir det en grön explosion med blomster och gröna gräsmattor. Något som man haft i månadsvis söderöver. Men vi här uppe i Lappmarken är inte bortskämda. Vi längtar.

Denna dag kommer att gå i glädjens tecken. Donkeyman har på morningen producerat ett brev till Germanischer Lloyd och ett till Sjøfartsdirektoratet. Men resten av dagen går åt till att dricka det goda Mackølet. Nu blir det en snar dusch och sedan skall Ølhallen föräras ett besök mitt på blanka eftermiddagen. Donkeyman och jourhavande fästmö skall då intaga Bayerøl resp Pilsnerøl. I halvliterform. Flera stycken faktiskt. För att sedan fortsätta övningarna på Jernbanestasjonen.

Det har varit en radda med underbart vackra nätter som Donkeyman har tillbringat i sin droskbil. Solen rätt i trynet när man kör norröver vid Midnatt. Det ser ut som skogsbrand runt fjälltopparna. Och massor av upphetsade turister på Sydgående Hurtigrute som skall upp med Fjellheisen för att se på allt det vackra. Men som sagt - i dag hänger dimman ned för fjällsidorna och regnet står som spön i backen.

Och Donkeyman trivs med tillvaron.

Inga kommentarer: