lördag 13 oktober 2007

Höstdepression

Det börjar nu vara två månader sedan vi fick en antydning till mörker på nätterna. Och så har det blivit mörkare och mörkare. Nu är det mörkt från 17 till 07. Och värre blir det. På toppen av allt så kom det ett utbrott av vinter i måndags.

Inte några stora grejor men nollgradigt och några centimeter snö räcker för att sända Donkeyman in i den obligatoriska höstdepressionen. Framför mig ser jag en oändlig mörk, svart och dj**g November. Den enda fungerande boten mot en sådan är öl, öl och mera öl. Som lämpligen intages på "Ølhallen". Med påföljande kvällssittning på "Jernbanen".

Så Donkeyman inleder övningarna på sagda Hall med en Bayeröl vid 15-tiden. Tillsammans med andra höstdeprimerade vänner. Så fortsätter gillet på Jernbanen vid 17-tiden då också jourhavande fästmö infinner sig. Samtidigt som Donkeyman tänker destruktiva tankar:

Hur i h***e kan man bosätta sig på ett sånt dj****a ställe ?????
Och då tänker Donkeyman att jag har ju övervintrat här 20 gånger. Och December är socialt sett kanontrevlig. Och i Januari börjar det ljusna igen. Och i Februari börjar den fina delen av vintern. Och sedan tar vinterhelv***t slut. Sedan kommer sköna maj och den härliga Midnatsolen. (Och så beställer Donkeyman en halvliter till och önskar Oktober och November åt h*****e)

Varför inte resa bort till trevligare platser hela November ????
(Och vid den tanken bryter Donkeyman samman och beställer en sup till ölen.) Även om lusten finns där så är det ren och skär utopi. Donkeyman har inte råd. Det finns inte pengar ens till en aldrig så billig charterresa till varmare och trevligare områden. Här måste man arbeta. Och arbeta mer. Och arbeta ännu mera. Därför att det moderna samhället är ekonomiskt tillrättalagt för att gynna par. Och för att dränera bankkontot hos den single. Och eftersom Donkeyman är änkeman och fattig så erbjuder inte samhället några lagliga medel till att komma från eländet. Donkeyman har inte ens möjligheter att skattefuska eller fixa ett bra svartjobb. Lottovinst är enda chansen. F***n måste ha pengar kvar till Lottokuponger. Men pengarna räcker ännu - beställ en öl till. (Och Donkeyman beställer en halvliter Bayeröl till).

Varför inte gå hem och läsa böcker, lyssna på radio, surfa på nätet och dricka butiksöl så räcker pengarna längre ????
Och låta bli att se ut genom fönstret??? Och i stället drömma om att du är någon annan stans. Men vad f***n - skall jag inte ens få träffa folk och utbyta destruktiva tankar med likasinnade.... (Nu kom en sponsor in i salen så Donkeyman blev påspenderad en halvliter och en sup till).

Hur i h****e kan man vara så korkad att man flyttar till landet med Västeuropas högsta pensionsålder ????
Om Donkeyman hade varit Fransman eller Belgare så hade pensionen varit nära. Han hade kunnat sitta på sjappet hela dagen och haft det trevligt i varmare klimat ..... Men vad f****n man kan inte gnälla över spilld mjölk. Lagt kort ligger och så vidare. Man kan inte ångra det man gjort. Det räcker med att ångra det man INTE gjort. Nu sitter Donkeyman här uppe i Lappmarken och ser snön fyka förbi. Och Donkeyman kan se långt efter pension på många år ännu. Och han kan se fram emot en dåligt funkande åldringsvård. Finansierad av Donkeymans skattepengar.. Men här är Donkeyman bestämd - det blir flyttning till lämpligare land i samband med pensionen. Om han nu lever och har hälsan så länge. (Nu blev Donkeyman helt depressiv och beställde två halvlitrar. Det är ju slut servering om några minuter.)

Leta rätt på en rik änka som kan ändra på situationen ????
Och hur i helv***e skall man kunna finna denna goda cigar när man antingen jobbar, sitter hemma och deprimerar eller sitter på puben ihop med glada vänner. Det får anstå till våren. Men kanske ekonomin kunde tillåta en helt vanlig cigar i stället i morgon. Men då minns Donkeyman att han bor i Norge och bryter samman igen. Här i landet bestämmer renlevnadsfolket så Donkeyman har inte råd med en god cigar heller...... (Och nu har klockan passerat 0130 så serveringen är slut för natten).

Varför inte hoppa från Tromsøbrua i stället ???
Nej där går f***n ta mig gränsen. För resten så har Donkeyman ett par sixpacs i kylskåpet. Som man kan dela med jourhavande fästmö. Och utbyta trevligare tankar. Kanske hittar han något smarrigt i kylen också. Och så kanske vi lägger på en trevlig skiva med gammal musik och nostalgerar om tider som var mycket bättre..... (Och nu säger "Kelner" att klockan är 02. Vi stänger. "Hiv i haue och lämna lokalen".)

Varefter Donkeyman och jourhavande klättrar sextio trappsteg upp till Donkeymans lägenhet. I morn är det solsken igen och väderrapporten lovar mildare och regn till helgen....

Jippie. Bara Paradis. I Nordens Paris.

Inga kommentarer: