måndag 26 juli 2010

En nostalgisk dag

Donkeyman har haft en härlig dag i dag. Nu har det blivit sommar. Inget störtregn. Inga snåla värmegrader - nu går vi över 20-talet. Inga mängder med moln. Däremot en massa med sol.

Och Donkeyman har jobbat undan sina åtagnaden snabbt som bara fanen (glöm inte att han egentligen har semester). Men i dag har det varit besök av gamle kamraten Harald Reppesgaard. Vilket ledde till ett så tidigt besök på Ølhallen som jobbet möjliggjorde.

Därefter tillkallade vi gamle kompisen Ole Markus i sin droskbil.'

Ole Markus kom och hämtade oss på "Hallen", därefter for vi till "Amors Blomster" och inhandlade plantor. Så blev det Vinmonopolet. Därefter for vi till våra gravar och mimrade.

Donkeyman planterade två flotta rosenplantor på hustrun Borgnys grav. Sedan tog han och Reppis ett par stora konjaksklunkar och spillde en rejält tilltagen dram på graven. Varefter Donkeyman blev så sentimental att han började störtgråta och inte gick att trösta på lång tid.

Därifrån for vi upp till Tromsø Gravlund och gamle vännen Gudbrand Paulsens grav och så småningom avslutade vi på Elverhøy hos Jonny Jonsson. Med samma ceremoni.

Det var upplyftande att komma till gravarna och ge sin tribut till dem som har blev tvungna att lägga in årorna lite tidigare.

Den sista svängen på resan så åkte vi ned till det gamla hemmet på Sørems veg 8 och tittade. På trappen satt det en neger. Donkeyman presenterade sig och frågade om vi fick se på huset som det var i dag. Det visade sig att det var en fantastiskt trevlig karl. Vi fick se hur huset var i dag och vi berättade om hur det var i gamla tider. Och vi var väldigt glada över att bli insläppta och få se "den gamla brottsplatsen" igen. Där Donkeyman bott 15 år av sitt liv. Ihop med Borgny och med Jonny i lägenheten ovanför.

Självfallet måste resan avslutas med en halvliter på "Hallen".

I allt - en nostalgisk dag i fantastiskt väder.

Och nu har Donkeyman druckit för mycket "Bache Gabrielsen" och skall sova så att han kan vara "on site" på jobb 0730 i morgon igen. Phu, phust, stön. Medan kompisen Reppesgaard kan ligga på sin madrass och snarka hur länge som helst. Därför att han är numera pensionär.

Inga kommentarer: