måndag 17 maj 2010

Home, sweet home

Donkeyman har kommit hem. Efter sex månader på jobb. Och han har kommit till ett tomt hem. Där Prinsessan inte finns längre. Hon är död och begraven. Men hemmet är kliniskt renvaskat. Tack vare att Siw Karin har haft lust och ork att hjälpa till.

Precis som i Povel Ramels "Gräsänkling Blues" är blomstren döda och behöver bytas ut men i övrigt är allt som normalt. Och i dag satt Donkeyman med sina goda kamrater uppe på taket i solsteket och drack Gin och Tonic.

I morgon är det "Syttende Mai" och då skall Donkeyman delta i den allmänna nationalistiska yran. Samtidigt som han tänker att detta är väldigt trevligt i Norge. Men det är ganska skönt att inte ha samma nationella tryck hemma i Sverige. I grunden är det organisationer med lite "brungrums" i botten som vill hålla på med sådant på vår sida av "Kölen".

Men som en uppföljning av de tidigare inläggen har Donkeyman hittat ett härligt klipp med Richard Swanström när han rockar. Och där visar det sig att Rock'n Roll är något för oss som är väl uppe i åren. Det var fan ta mig vi som uppfann det hela, som Siw Malmqvist sade på Göta Lejon härom dagen. Se och njut av damen med rullator:

http://www.youtube.com/watch?v=gDxxIx4e778

För övrigt var Donkeyman kompis till den här pianistens farsa........ Som smällde av för några år sedan. Och som också var pianospelare som lirade samma sorts musik.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: