fredag 5 juni 2009

EU - Valet (2)

I dag skall Donkeyman avslöja vilket parti han stöder i EU-Valet. Så här resonerar han:
  • Det är EU-val - inte Riksdagsval. Trots detta har partierna drivit en kampanj som handlar om inrikespolitik. Man har skickat fram sina "tunga" kort, dvs partiledarna. Medan kandidaterna till EU inte har varit synliga. Och de har över huvud taget inte lyckats förklara varför man skall rösta på just dem år 2009. I stället driver de redan valkamp för Riksdagsvalet år 2010.
  • Donkeyman är anhängare av EU och Euro. Han ser tydligt att Nej-sidan låter sina avgöranden styras av sin önskan att förgöra EU. Man stöder de förslag som är dåliga för EU därför att det i förlängningen gynnar kampen mot EU. Paradoxalt nog gör yttersta vänstern och yttersta högern gemensam sak. Med i stort sett samma motivering. Därför får inte (sd), (v), (j) och (mp) Donkeymans röst.
  • Donkeyman avskyr politiker som lever efter tesen: "Jag vet vad som är bäst för dig. Och om du inte själv vet ditt eget bästa så skall jag tvinga dig". Detta diskvalificerar (kd), (v) och delar av (s).
  • I grunden har Donkeyman stor respekt för de liberala tankarna. Men det var på den tiden liberaler var liberaler. Och då får vi gå tillbaks till Bertil Ohlins tid. För därefter kom "Halmhattarna" och sedan har det bara blivit värre och värre. Ett parti som ger sitt helhjärtade stöd till en öppet rasistisk regim med fascistoida drag får inte heller Donkeymans stöd. Sorry Marit Paulsen, jag gillar dig men du har dåligt sällskap. Exit (fp).
  • Donkeyman har stor respekt för socialdemokratin från den tiden man byggde välfärdssamhället. Men när det projektet var färdigt kom "Betongsossarna" och förpestade hans ungdom. Därefter kom Göran Perssons tid när sossarna blev ett pragmatiskt parti som räddade landet ur den förra krisen och fortsatte Calle Bildts reformarbete. Och som gjorde Sverige till en mycket bättre nation att leva i. Dess värre vet man inte vart dagens sossar strävar men det finns en stark tendens att vända tillbaka mot "betongsossarnas" ideal och då hänger inte Donkeyman med längre.
  • Ser man historiskt till vilka ståndpunkter som sossar och moderater har tagit i EU så kan man konstatera att de bägge partierna i all huvudsak har röstat lika. Det är väldigt liten skillnad mellan de båda partierna i praktisk EU-politik.
  • Donkeyman har hela livet trott att demokratin i Västvärlden har varit säkerställd för generationer framåt. Men nu ser han hur den "piece by piece" sätts tillbaka. Med kampen mot terrorismen som motivering. Det vill säga vi försvarar demokratin genom att försvaga den. Något som inte är acceptabelt. Och i ett avseende går Sverige i täten. Donkeyman är livrädd för vart kedjan FRA - IPRED - Acta skall leda.
  • Regeringen använder upphovsrätten som snöplog för att genomdriva antidemokratiska reformer. Man skyller inte på kampen mot terrorismen, man skyller på kamp mot olaglig kopiering. Donkeyman vet inte hur man fildelar. Han hajar noll när man börjar snacka om "torrentfiler" och allsköns dataprylar. Han har aldrig lastat ned musik från nätet. Han har en minst sagt imponerande skivsamling. Men han kan läsa mellan raderna när han hör politikersnack. Och nu luktar det illa.
  • Donkeyman blir orolig när den borgerliga regeringen med sossarnas stöd avskaffar brevhemligheten. Och när de tillåter avlyssning. När de låter industrin ta över polisens arbete. Vi som är lite äldre vet att sossarna har en långvarig "track record" av spionage, avlyssning, åsiktsregistrering och diverse olagligheter. Medan moderaterna har varit pudel åt USA och stöttat alla tokigheter som "yankees" har funnit på genom tiderna. Inget av de här två partierna har några moraliska betänkligheter mot att införa ett avancerat kontrollsamhälle. Och de är på god väg att gemensamt göra det under förevändning av att skydda upphovsrätten. Pissprat säger Donkeyman.
  • Både moderater och sossar har historiskt sett kontrollnoja. Vilket gör att de precis som många andra politiker "world wide" ser på Internet med misstänksamhet. Nästa mål för deras reformiver kan bli Internet i den form vi upplever det i dag. Under motivering att skydda befolkningen från sådant som man inte tycker om på nätet kan man mycket väl komma på att göra om nätet till ett kabel-tv liknande media där innehållet kontrolleras av leverantörerna.
Detta är en fråga som sätter vår yttrandefrihet i fara. Vilket är en mycket större och viktigare fråga än någon annan just nu. Det är bara ett enda parti i Sverige som står upp och protesterar. Därför stödjer Donkeyman Piratpartiet den här gången.

Nästa vecka tar Donkeyman sommarsemester. I sin bokhylla skall han leta fram följande verk och läsa dem en gång till: "Kallocain" av Karin Boye. "Brave New World" av Aldous Huxley. Samt "1984" och "Animal Farm" av George Orwell. Alla skrivna för över 50 år sedan i formen av "gammelmedia". Men lika aktuella än i dag. Och antagligen användbara som bränsle för bokbålen när den dagen kommer.

Slutligen skall Donkeyman ge Isabella Lövin välförtjänt kred. Hon tar strid för ett ämne som har intresserat Donkeyman i alla tider. Fiskerierna och utfiskning. Hon har skrivit en lysande bok och hennes röst behövs i EU-parlamentet. MEN - dels kandiderar hon för ett parti som kryllar av folk som inte vill något hellre än att förgöra EU och dels är hon "rätt person vid fel tillfälle". Demokratin är viktigare än allt annat - fiskeripolitiken inkluderad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Kerstin sa...

Haha, vi tycker inte lika om någonting :-)!