söndag 31 maj 2009

Älgskalle

Det sägs att skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Därför kan Donkeyman äckla sina läsare i NordNorge med att den senaste tidens väderraporter här i Sverige tar formen av en enda stor dj****a sol över hela landet.

Uppe på Norrlandskusten där Donekyman jobbar just nu ligger temperaturen på bortåt 30 grader. Men den här helgen gör han en resa ned till Helsingborg i Skåne. Och även här lyser solen. Det gäller besök hos en gammal kamrat som bor och jobbar här nere.

Efter promenad runt i staden blev det besök på ett värdshus nere i strandlinjen på en sandstrand söder om centrum. Där en trerätters sextimmarssittning avklarades. I strålande solsken. Med massor av badande människor som störde friden. Ölet flödade och Donkeyman mådde prima. Även om han numera ser ut som en vidbränd spädgris i trynet.

Alla som köpt charterresor till Palmen kan känna sig blåsta.

Halva natten tillbringades sedan på kompisens balkong med panoramautsikt över det spegelblanka Öresund. Och ju mer öl som dracks desto mer komplicerat blev det att bena ut alla de myriader av fyrar och lysprickar som dirigerar sjöfarten genom de olika separationszonerna. Och som blinkade som ett litet tivoli mitt ute i sundet. Varvid Donkeyman associerade till illuminationerna i Blackpool. Men sommarnatten är lång och varm. Och älgen var blå.

Ett uttryck som en Norrman inte fattar ett sk***t av. Men på ölburkarna med "Norrlands Guld" har man numera en älgskalle mitt inne i skogen. Och när ölet är kallt är älgen blå men när ölet varmnat blir den vit. Så Donkeyman smällde i sig en liten flock med blå älgar.

Och Donkeyman som är en berest karl drar sig till minnes ett annat öl med älgskalle på flaskan. Det var nämligen en gång i tiden när staden Saint John, New Brunswick var näst intill hemstad för honom. Och i de trakterna heter ölet "Moosehead". Ett namn som det möjligen har fått med tanke på de känslor som uppstår dagen efter ett allt för frikostligt intag av sagda vara.

Men nu skall det bli en liten resa med expresståg till Stockholm för vidare befodran till Ö-vik och ännu en veckas jobb.

På tisdag skall Donkeyman meddela vilket parti han stödjer i EU-valet. Häng med ....

1 kommentar:

Anonym sa...

Det vet Du väl för H*lv*t* Donkeyman...att om man dricker Moosehead om aftonen så vaknar man med hornen inåtväxta i skallen frampå förmiddagen...och hittar knappt till maskinrumsdörren!
mvh
chief karlsson