lördag 28 februari 2009

Tennismatchen

För en månad sedan varslade Donkeyman om den kommande tennismatchen mellan Sverige och Israel. Läs artikeln på denna länk: Idrott och Politik.

Denna match har Malmö stad speciellt ansökt om att få arrangera. Antagligen har kommunens ledning räknat med att få en trevlig idrottsfest till kommunen. Ett arrangemang som skapar god PR och många besökande. Men när det blev klart vem som skulle bli Sveriges motståndare i denna match insåg snabbt alla någorlunda informerade personer att Malmö har dragit en kraftfull nitlott.

Verkligheten blev plötsligt att man har ansökt om att få ett arrangemang som har en potential till att göra ett slagfält av centrala delar av staden. När verkligheten gick upp för kommunen beslutade man att matchen skall spelas inför stängda dörrar och utan publik.

Så ingriper Stockholm kommuns ledning och ber att få ta över arrangemanget. Och importera kravallerna till Stockholm i stället. Något som säkert uppskattas av de företagare som har skyltfönster ut mot centrala gator i staden. Lyckligtvis insåg man snabbt att matchen inte går att flytta. Så det blir Baltiska Hallen i Malmö om en vecka ungefär.

Nu läser man att det väntas 10.000 demonstranter och 1.000 poliser. Något som är en magnet för alla de huliganer som utgör de politiska demonstrationernas svans numera. Samma sorts huliganer som utgör fotbollens svans. Och som är lika lite intresserade av politik som dessa är av fotboll. Huvudsaken är att de får delta i ett juste slagsmål. Och som har haft en lyckad dag om man lyckats rasera de centala delarna av en stad.

Donkeymans inställning till saken kan sammanfattas i följande punkter:
  • Matchen skall självfallet genomföras. "Stoppa Matchen" är en helt felaktig målsättning. I det toleranta och demokratiska samhälle Donkeyman önskar sig skall man få spela tennis mot vem man vill. Oavsett hur illa man tycker om motståndaren. Kraven på att stoppa matchen är lika illa som den politik staten Israel ägnar sig åt.
  • Man bör demonstrera mot staten Israel och deras avskyvärda politik i samband med matchen. Liksom man bör ta alla andra tillfällen i akt att framföra sin mening. Drömmen vore att genomföra en lika värdig markering som i samband med matchen mot Chile år 1968
  • Men nu är det 2008 och demonstrationerna kommer att dra till sig en mängd typer från hela Europa som bara önskar ställa till med kravaller och bråk. De sk****r totalt i Israel och Palestina och politiken. Det är kravallerna som är deras målsättning.
  • Donkeyman kommer att hålla sig långt borta. Trots att han egentligen vill ta en Malmötur och visa vad han anser. Men Donkeyman är feg. Han vill inte få en gatsten i huvudet även om den är kastad av en så kallad "progressiv demonstrant". Han vill inte heller få en batong i huvudet eller bli skjuten i ryggen av Svensk polis. Alltså sitter Donkeyman på bekväm plats och följer händelserna på TV och dricker pilsner. Vilket är ett nederlag för demokratin.
  • Och Donkeyman vet redan hur Israel och USA:s alla anhängare kommer att utnyttja händelserna efteråt. För allt vad de är värda. "Antisionistiska kravaller" kommer att vara slagordet. "Kristallnatten i Malmö" är antagligen en rubrik som är så lockande att våra bleckor inte kan avstå från att använda den. Det är ju dess värre så att varje person som är kritisk till staten Israel är antisemit med fascistiska sympatier. I vart fall i propagandan.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Träffande och välformulerat. En senkommen rättelse bara. Matchen mot Chile spelades 1975. 1968 hade en match mot Chile kanske inte varit så kontroversiell. Däremot mötte "vi" Rhodesia 1968, då utbröt kravaller i Båstad.
/Tonie