tisdag 24 mars 2009

Lyxhustru

Donkeyman måste börja dagens artikel med att beklaga att han inte har skrivit en rad på 14 dagar. Detta beror helt och hållet på att Donkeyman har saknat inspiration. Den lediga tiden har använts till att dricka öl och till att läsa en massa. Och till att ladda batterierna.

Ett stort tack till de av läsarna som har mailat och undrar om Donkeyman har smällt av eller dragit sig tillbaka. Men så är inte fallet. Han har ställt upp på jobb på morgonen ungefär som en ståndaktig tennsoldat och utfört sina uppgifter. Det är bara inspirationen att skriva som har fattats. Men i dag är den tillbaka igen.

Så över till dagens artikel:

Som behandlar veckans "superstar" i Svensk press. Grevinnan Marie Douglas. Som egentligen inte har gjort något som helst minnesvärt bortsett från att hon under några få år har varit gift med en snubbe som är 30 bast äldre och som heter George David. Dessutom är han tät så in i helvete. Och hela storyn går ut på att när paret skall skiljas så har hon bussat ett gäng av USA:s dyraste advokater på sin blivande ex-man därför att hon anser att han erbjuder alldeles för tunnt med stålar i ersättning för skilsmässan.

Han erbjuder nämligen bara 288 millar medan hon vill ha 800. Motiveringen är att hon behöver så mycket för att uppehålla sin levnadsstandard. Som innebär att hon behöver 430.600 spänn för att överleva. PER VECKA. Vilket redovisas offentligt.

Donkeyman upplever det som mycket stålar. Han har själv genom åren avslutat några förhållanden. Vilket har skett genom att "han och hon" har tagit sina pinaler och dragit vidare i livet. Bortsett från en gång när de delade lika på det hela. I siffror räknat. Donkeyman tog över skulderna och hon behöll tillgångarna. Vilket i belopp räknat var ungefär lika mycket.

Detta är Marie Douglas veckobudget som den uppges i pressen:

Lägenhet i New York - 81 lakan
Hus i USA - 70000
Lägenhet i Stockholm - 40000
Hus i Falsterbo - 35000

Det vill säga bara i boende kommer hon upp i långt över 200 lakan i veckan.

Bil - 2800
Mat - 2900
Limousine - 5700
Pälsförvaring - 1350
Tvätt - 5300
Möbelförvaring - 2000
Kläder - 37000
Skönhet och Hygien - 8000
Nöje och Restaurang - 12000
Sjukgymnast - 3700
Personlig tränare - 2000
Hästvård - 12800
Välgörenhet - 28000
Gåvor - 18000
Tidningar - 250
Resor - 65000
Revisor och Advokat - 16000

Donkeyman konstaterar ju raskt att "dama" måste leva ett trist och tråkigt liv eftersom Nöje och Restaurang samt Mat utgör i grova slängar 3% av hennes budget. Medan Donkeyman glatt bränner i vart fall 30% om inte mer av disponibla intäkter på motsvarande konto.

Så finns det ett konto som Donkeyman slår med god marginal. Hon använder nämligen 250 spänn i veckan på tidningar. En löjligt låg siffra. Något som Donkeyman tolkar att hon antagligen är helt Amerikaniserad. Det vill säga verksamhet i form av läsning av tidningar, tidskrifter och böcker upplevs som onödigt. Hon kan knappast räknas in bland de intellektuellas skara. Men man behöver ju inte heller vara intellektuell för att bränna upp bort mot en halv mille i veckan.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: