onsdag 9 maj 2012

Hurtigruten

Donkeyman har ju slutat sitt engagemang i Husum och jobbar i stort sett enbart i NordNorge igen. Vilket har ledit till ett antal resor med "Hurtigruten". Senaste veckorna åkte han först med "Finnmarken" från Molde till Trondheim. 

Och här har vi en bild av  "Finnmarken" vid kajen i Trondheim.












Och förra veckan så reste Donkeyman med NordNorge från Tromsø till Honningsvåg för ett tvådagarsuppdrag. Retur med Wideroes Flygbolag, som innebar inställt flyg med Busstransfer till Lakselv och ett annat flyg till Tromsø. Men det är många år sedan som Donkeyman har rest landsvägen från Honningsvåg till Lakselv så det var en liten turisttur i sig själv. Synd bara att det fanns jobb som väntade.






I kväll sitter Donkeyman på "Finnmarken" igen för färd till Honningsvåg. Här fångad med "Ishavskatedralen" i bakgrunden. En bild som Donkeyman själv blev ganska nöjd med. Och på Lördag blir det retur samma sträcka.




Och här har Donkeyman lyxat sig med en rejäl trerätters i stora matsalen. Detta är huvudrätten bestående av grillad torrfisk. Kanongott för att säga det milt. Samt en panna rödtjut till torsken. Förrätten var soppa och efterräten någon sorts chokladtjosan. Som också var god. Och nu sitter han uppe i baren och bloggar lyssnandes till en pianokliare.

Och just nu är det världens häftigaste solnedgång. När solen är som en stor röd boll som sprider sig över hela horisonten som också är apelsinröd. Klockan är 2300 och vid Ettblecket så kommer solen upp igen minst lika spektakulärt. Om någon vecka så är det midnattssol. Nu börjar livet i NordNorge....

Inga kommentarer: