torsdag 26 april 2012

Reserapport

Hej mina vänner.

Donkeyman är ju känd som landets mest lovande författare. Han lovar och lovar och lovar ...... men det kommer inte något manuskript. Hur som helst kommer här en liten reserapport i stället. De senaste månaderna har inneburit att stadigt vara "on the road".

Så sent som i går tillbringade Donkeyman dagen i Honningsvåg. Ombord på ett av rederiets fartyg "Norvarg". Det innebar en flygtur med ett pytte litet Wideroeflyg från Tromsø till Hammerfest och sedan en till tur med ett likadant flyg från Hammerfest till Honningsvåg. Med returresa på samma sätt.

För den som inte vet det så ligger alltså "City of Honningsvåg" i Nordkapp kommun cirka 30 km från den världsbekanta turistattraktionen Nordkap. En plats som Donkeyman inte känner för att besöka. Därför att Norska affärsmän har förvandlat den till en av världens största Turistfällor.

Veckan innan var Donkeyman i Vestnes. Som ligger nära staden Molde. Det bästa med den resan var att på hemvägen lyckades han klämma in en resa med Hurtigruten från Molde till Trondheim. Något som ju alltid är en härlig upplevelse.

Men resan till Vestnes gick med flyg över Oslo. Och från Gardermoens flygplats (som läsarna aldrig någonsin kommer att uppleva att Donkeyman skriver ett enda gott ord om) så kommer dagens bildgåta.

Vad är detta:



Här kommer svaret:

Detta är vad man får för 475 Norska Oljedaler på Gardermoens Flygplats. En i och för sig god räksallad, en liten skål med halvdann dressing, tre högst ordinära brödkanter, ett paket med djufryst "pansarsmör" samt en halvpanna vitvin som Donkeyman inte tyckte om. Omräknat i Svenska Spänn bellar den här "måltiden" en god bit över en "Halvsläng". Häftigt  ....

Resten av månadens resande låter vi smyga in i glömskans mörka kammare. Med de bokförda och "pärmsatta" Reseräkningarna som enda påminnelser. Men om ett par dagar kommer en ny och mer intressant betraktelse som handlar om Donkeymans "Nya Liv". Det låter väl mer spännande.

Läs även andra bloggares åsikter om

1 kommentar:

Anonym sa...

Har du nytt jobb?

mvh Mattias