onsdag 1 december 2010

En onödig månad

Nu har vi passerat in i December. Därmed närmar vi oss slutet på årets värsta och mest hopplösa månad. November är nämligen 8 veckor. Donkeyman har nämligen mentalt sett förlängt November så att den börjar näst sista helgen i Oktober och slutar andra helgen i December. Vilket gör November 8 veckor lång.

Och det är en årligen återkommande 8 veckors plåga. Då det bara finns tre väder. Antingen är det regn, sur vind och ett par plusgrader. Eller så balanserar det runt noll med snö på natten, slask på dagen och is på kvällen. Tredje möjligheten är som i år - tidig vinter med kall och rå vind. Dessutom är det mörkt så in i h*****e. Visserligen lite ljusare om det är snö men det är bara en gradskillnad av eländet.

Däremot händer det alltid en massa fanskap i November. När blir det storm. Jodå - i November. När får du punktering på motorvägen. Jodå i November, och självfallet på ett hjul ut mot trafiken. När ger bildjäveln faen i att starta. Jodå i November. Och så vidare - You name it by Yourself.

Man kan inte använda November till något som helst. Tycker man om skidåkning så går det inte att åka skidor därför att det är för lite snö, eller för kallt. Tycker man om att gå turer i skogen så är det antingen för blött eller snö. Vill man gå på Fotboll fryser man häcken av sig eller regnar bort. Visst har Bandyn börjat men störtregnsmatcher klarar inte ens de största entusiasterna av. Och Hockeyn är visserligen inomhus men man skall ju ta sig till och från Arenan också.

November är en månad när man antingen skall åka på semester till varmare trakter eller gå i ide. Man bunkrar upp god mat och dryck samt tillräckligt med goda böcker. Så bäddar man ned sig och håller sängen i de här åtta djävliga veckorna. Med undantag för några små expeditioner när man kompletterar förråden.

Strängt taget fyller November bara en enda funktion. Det är att få ihop till 12 mån på året. Blev vi av med November fick vi ett kortare år. Men samtidigt ett mycket trivsammare. Detta borde vara ett politiskt och fackligt krav. Bort med November !!!!!!! Om de Röd/Gröna hade lovat att ta bort November skulle de ha vunnit valet. Garanterat. Och Mona skulle ha blivit nationens hjältinna.

I stället lovade de dumma djävlarna höjda skatter. Jag menar - vem i h****e skjuter sig själv i foten genom att rösta på partier som lovar höjd skatt. Bort med November är däremot ett populärt löfte som folk skulle rösta på. Till den som säger att det inte går att genomföra vill jag bara påpeka att det är lika trovärdigt som vilket vallöfte som helst.

Och om det skulle gå så illa att inte ens Ayatollah Vanja i LO klarar av att förhandla bort November så kan man ändå komma tillbaka med samma vallöfte om fyra år. Det är bara att påpeka att "vi jobbar på det men har inte nått ända fram". Därmed får vi Sosseregering i all framtid, vilket enligt många debattörer skulle vara jämförbart med Paradis. För säkerhets skull kan Sossarna gå i koalition med Kådisarna. De har ju speciella kontakter till Chefen där uppe i himlen. Och om både Gud, LO och Partiet vill ta bort November så vore det väl själva faen. Inte ens Fredrik och Alliansen skulle våga gå emot ett sådant krav.

Stackars Jimmy däremot skulle få problem. Han är ju färsk i politiken och tror att politik handlar om att göra saker och ting. Medan det i själva verket handlar om att lova. Den mest lovande politikern vinner valet. Speciellt om denne klarar av att bevisa att den andra sidan är onda personer som vill göra det sämre. Men till och med Jimmy och hans gäng skulle nog ställa upp på ett så pass populärt förslag, med den modifikationen att de skulle kräva att det bara gäller Svenska medborgare.

2 kommentarer:

tommy sa...

Amen!

Tony Tiger! sa...

Donkeyman och skalden eller vad man nu skall kalla honom Ulf Lundell har väldigt lika åsikter om denna månad som gud glömmde./TT