lördag 17 oktober 2009

Ålderskris

Donkeyman har inte uppgraderat "Nordens Paris" på lång tid. Det har gått så långt att han har fått en bunke med e-mail där man frågar om han har smällt av eller vad som har hänt.

All tack till dessa. Här kommer förklaring:

Donkeyman har genomgått en ålderskris. Han har ägnat sin tid åt att deprimera över att han har blivit gammal. Och så har han funderat över vad han skall göra när han blir stor. Skall man tro tidningarna har alla andra sina 40-årskriser. Donkeyman har sparat det hela till sin 60-årsdag.

Men det är så trist att sitta och deprimera att krisen i fråga härmed förklaras vara "over and out". Nu återgår vi till det normala.

"Nordens Paris" var tänkt som en "Svorsk" blogg. Där Donkeyman studerar det Norska samhället med Svenska ögon. Och tvärtom. Men numera jobbar han ju en stor del av året i Sverige så det kan hända att inriktningen med tiden förändras. Det får tiden utvisa.

Lägenhet, kontor, familj och vänkrets befinner sig fortfarande i Tromsø. Och det är Tromsø som är "hem" - åtmindstone tills vidare.

Men Donkeyman har inte varit helt stilla under de två senate månaderna. Han har sjösatt en sportsblogg. Idrott är ju en viktig del av Donkeymans liv och därför känner han behov av att ha åsikter även inom idrottens värld. Så den som går in på www.bandyoten.blogspot.com kan läsa om sådant. Till exempel senare i dag när han skriver om hur det gick i hockeyn.

Och från och med i dag blir det regelbunden uppdatering på "Nordens Paris" igen.

Så till dagens stora nyhet. Donkeyman har fyllt 60 år. Det skedde i går och då drog han sig till minnes de tidigare jämna dagarna:

  • 10 år firades som familjefest med släkten i Stockholm. Bildbevis finnes i familjealbumen.
  • 20 år firades på krogen ihop med kompisar. Närmare bestämt Strand i Waxholm. Även här finns bildbevis. Den gången jobbade Donkeyman i Waxholmsbolaget.
  • 30 år firades på krogen med kompisar. Närmare bestämt "Löwet" i Stockholm. Den gången var Donkeyman skeppsredare och drev Blidösund.
  • 40 år firades under timmerbogsering ombord på bogserbåten "Kämpe" utanför Smålandskusten. Kockan Lisa hade bakat en jättelik gräddtårta dagen till ära och Donkeyman spenderade en flaska Genever på sina kollegor.
  • 50 år firades på "Nyløkken" i Tromsø. Hustrun hade organiserat en jättefest med rockband och allt. Som fortsatte till nästa morgon i hemmet på Sørems Veg.
  • 60 år firades åter på bogserbåten "Kämpe" som numera är hamnbåt i Husum och ligger och väntar på höststormarna och vinterisen.
Donkeyman hade redan i våras bokat Ølhallen, Rockband och lite annat till den stora dagen. Han hade tänkt invitera familj och vänner på en jättefest. Men för ett par månader sedan slog depressionen till. Och efter längre eftertanke kände han att en upprepning av 50-årsdagen skulle väcka för plågsamma minnen till liv.

Hustrun är död. Många av vännerna från den gången är döda. Den personliga situationen är helt annorlunda. Så han bestämde att hedra dagen i sin ensamhet. Och minnas de lyckliga tider som var den gången för 10 år sedan. Eller för 20 år sedan, eller 30 år sedan. Och så vidare. Samt filosofera lite i sin ensamhet.

Det blev kaffe och tårta ombord. Så blev det "stadstur". Det vill säga Ö-vik. Där Donkeyman köpte presenter till sig själv. Samt gick på krogen och smällde i sig en respektabelt stor, dyr och onyttig biff. Plus fyra starköl, två supar, en calvados samt två Kaffe DOM. Vilket allt sammans var gott och bellade över 800 spänn.

Och om två timmar blir det ny stadstur. För att gå på hockey och se MODO - Linköping. På Swebank Arena, Sektion 204, Rad 7, Plats 2. Med fullständigt vorspiel i en av sportsbarerna och öl i periodpauserna. Så får vi för f*****n hoppas att MODO äntligen får upp farten och vinner.

Sedan är firandet över. Allt återgår till det normala. Donkeyman tar hockeybussen till Husum, går ombord och sätter fart på resten av livet. Och nu skall han filosofera tätt som oftast på den här sidan. Uppenbarligen till glädje för några.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

-Jill- sa...

Godt å se livstegn fra deg.

Jeg skulle ringe deg i helga, men dagene forsvant fra meg.

Gratulerer med vel overstått 60-årsdag! Vi får feire når du kommer til byen. :-)

*masse klæmma*

Flunkbuster sa...

Skönt att höra att du lever iaf ;-)
Grattis på dej i efterskott!

tommy sa...

känns bra att du är "tillbaka"!