onsdag 25 januari 2012

Som en häst Travar

Donkeyman kan inte låta bli att komma med ytterligare en kommentar till de senaste dagarnas Sossologiska nyheter. En kommentar som på ett sätt är en reflektion kring media och åsikter.

Sosseriets partisekreterare Carin Jämtin har åtnjutit en massiv "cred" i media de senaste dagarna för hennes sätt att hantera situationen och hon framförs som en av de ledande kandidaterna till att ta över som "Den Store Chefen". Trots att hon på ett mycket klädsamt sätt har tackat Nej.

Donkeyman vill påpeka följande:

Carin Jämtin ljög hela Svenska folket rakt upp i ansiktet på Fredag när hon sade ungefär så här: "Vi har uttalat vårt förtroende för Håkan Juholt. Han fortsätter som Partiets ordförande".

Carin Jämtin ljög hela Svenska folket rakt upp i ansiktet på Lördag eftermiddag när hon sade ungefär så här: "Vi hade givit Håkan Juholt fullt förtroende att fortsätta som Partiets ordförande. Ingen ville att han skulle avgå".

Carin Jämtin ljög hela Svenska folket rakt upp i ansiktet på Söndagnär hon sade ungefär så här: "Vi hade landat på den slutsatsen att vi skulle fortsätta med Håkan Juholt som Partiordförande".

På Måndag synades Carin Jämtins uttalanden av media. Lyckligtvis för oss vanliga meniga medborgare läcker Sosseriets Verkställande Utskott som en tesil. Allt som sägs och görs blir omedelbart känt av media. Då framkommer att VU på Fredagen hade givit Håkan Juholt besked om att han inte hade deras förtroende längre. Röstsiffrorna var 9-3 mot den stackars "Åsa-Nisse". Som en mänsklig gest fick han möjligheten att organisera sin egen avgång i stället för att behöva schavottera i full skamfullhet.

Så kan man fundera över följande. En av de allvarligaste anklagelsepunkterna mot "Åsa-Nisse" var att han var ganska ovarsam med sanningen. Visst kan man påstå att det är Carin Juholts jobb att ljuga Svenska Folket rätt i ansiktet när Partiet så kräver. Något som hon uppenbarligen inte har några hämningar med. Men som Donkeyman ser saken så måste hon rimligen redan nu vara "bränd" som framtida partiledare. Som erfaren politiker kunde hon ha dränkt frågeställningen i typiskt "Politikersnack", det vill säga icke förpliktigande rundsnack. Men rena och skära lögner rakt i ansiktet på Svenska folket i direktsändning i TV är för kraftig kost. Fast det verkar som om påfallande många av Sosseriets talesmän inte ser några problem med detta.

Men nu får det vara nog med Sossologi på ett tag. Nästa artikel skall handla om något helt annat. Häng med ..................

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: