torsdag 20 augusti 2009

The Ashes (2) och Fotboll

Donkeyman håller på att avsluta en lång och underbar sommarsemester. För första gången i hela sitt långa arbetsliv håller han en riktig sammanhängande sommarvila. Som har innehållit en mängd njutningar. Bland annat att inte göra ett enda nyttigt hammarslag.

I dag, Torsdagen den 20. Augusti, går hela dagen i idrottens tecken. På morgonen har Donkeyman betalat vinterns säsongkort på MoDo Hockey. Eftersom han skall jobba hela vintern i Ö-vik så är det en självklarhet att gå på hockey. Och han har haft flax och fått en kanonplats. Exakt där han ville ha det. Sektion 204, rad 7, plats 2, helt uppe vid utgången. 30 meter till pissoiren och 30 meter till närmaste Sportsbaren. Så nu har det överförts en rejäl summa spänn till MoDo.

Och i dag spelar TIL (Tromsø Idrettslag) den första play-off matchen till Europaligan. Borta mot Athletico Bilbao. En stad som Donkeyman har fantastiskt fina minnen från. Bilbao är en stor hamnstad som givetvis har haft många besök av "yours truly". Här har det druckits gott, ätits gott, man har dansat, solat sig. Och jobbat som bara f*****n. Samt faktiskt sett ett par Spanska ligamatcher med just Athletico.

Och i dag börjar femte och avgörande matchen i "The Ashes". England möter Australien på "The Oval". Första matchen blev England helt utspelade men klarade oavgjort genom ett mirakel. Andra matchen vann England sedan Aussies totalt brutit samman på Cricketens Mecca - Lords Cricket Ground. Tredje matchen regnade mer eller mindre bort och blev oavgjord. Medan Australien fullkomligt krossade England i den fjärde. De behövde bara tre dagar av fem för att ro segern i land.

Men nu börjar som sagt den femte och avgörande matchen. Den Engelska pressen skriver inte om något annat. England måste vinna för att få "The Ashes" tillbaka. Australien klarar sig med oavgjort. Fem långa dagar kommer hela England (och Donkeyman) att sitta klistrade till Radio, TV, Internet eller vad som finns tillgängligt.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: